apple skatt
Apple kjemper fremdeles mot en flere år gammel dom for å slippe å betale over 150 milliarder kroner i skatt.

Annonse


Apple kjemper mot 155 milliarder kroner baksmell

Apples skattekrav på 155 milliarder kroner, som selskapet håpet de skulle klare å for tre år siden mens de anket, er på vei tilbake i søkelyset.

Saken er over ni år gammel

Irland er på selskapets side i saken og mener de ikke har gjort noe feil i forhold til EU-systemet. Men EU-topp er uenig og har gjenopptatt saken fra 2014. Den gang bestemte EUs Margrethe Vestager å undersøke to skatte-saker i landet.

Saken går enda lenger tilbake enn som så: den gang mente Vestager at Irland feilaktig hadde senket skattene helt siden 1991.

EUs Giovanni Pitruzzella har nå bestemt at skatte-fordelen ikke går inn-under tidligere skatte-bestemmelser. Saken er derfor flyttet til en nedre nemnd. Pitruzzella uttaler at «dommen fra domstolen om «skatteavgjørelser» vedtatt av Irland i forhold til Apple bør settes til side,” og at domstolen hadde gjort en rekke feil. Den nedre domstolen må derfor foreta nok en vurdering.

Om du husker helt tilbake til april 2018, skrev vi at “Apple må betale 13 milliarder euro til Irland:”

“Apple er ikke enige, men sier nå de skal betale 13 milliarder dollar til Irland i skatt mens dommen ankes i EU-systemet. For Apple har altså kommet frem til en måte å betale på, men de har anket dommen avgjort av EUs Margrethe Vestager. Med andre ord er ikke siste ord sagt da pengene skal overføres til en midlertidig konto mens Irske myndigheter og Apple anker hos EU.”

Annonse