macbook pro m3
De kjappeste MacBook Pro-maskinene må man kanskje vente en hel måned på.

Annonse


16″ er umulig å skaffe nå

Apple lanserte i dag sine nye MacBook Pro med M3 og iMac med M3. Hvordan arter leveringstidene seg?

Fra noen dager til potensielt en måned ventetid

Det er ingen garanti for at leverings-estimatene sier noe om populariteten fordi Apple kanskje ikke har forhåndsbygget like mange av hver modell. Likevel er det interessant å se at begge de billigste 14″-modellene har 1 til 3 virkedager levering, men om man øker til 11 kjerner CPU og 14 kjerner GPU, der de to billigste har respektive 8 og 10, så må kundene vente 1 til 2 uker.

Igjen: vi kan ikke garantere at dette har noe med populariteten å gjøre, men det er ikke mulig å skaffe noen av 16″-modellene kjapt. Den billigste som koster 36 990 kroner har 2 til 3 uker leveringstid. Øker man til 36 GB RAM, men med like mange CPU- og GPU-kjerner (12 og 18,) kuttes ventetiden til 1 til 2 uker. Igjen er det den aller råeste (med M3 Max som virkelig yter godt) som tar lengst tid: 3 til 4 uker må du belage deg å vente på 14- og 30-kjerne-maskinen i 16-tommer-utgave som koster 51 990 kroner.

Ikke overraskende så kan samtlige iMac M3 leveres fra 1 til 3 virkedager. Årsaken er nok at samtlige modeller kun leveres med M3 – det er kun RAM, lagringsplass og med og uten “GB Ethernet” som kan endres. Ønsker du sistnevnte øker leveringstiden til fra 7 til 9 virkedager.

Annonse