apple macbook pro m3 max
Det er toppbrikken til Apple som i år er den som har fått størst ytelseshopp.

Annonse


Apples brikke blåser alle av banen

I flere sammenheng er det ikke de store gevinstene å hoppe fra M2 Pro til M3 Pro. Det samme kan ikke sies om M3 Max, for nå har de første tallene kommet fra testerne og det er snakk om store ytelses-hopp.

RTX 4080-ytelse i 1440p

For Apple har gitt den råeste brikken mest pleie i år. 14″ MacBook Pro med brikken koster fra 47 990 kroner og leveres med 14-kjerners CPU og en 30-kjerners GPU, og den starter med 32 GB RAM. Det samme gjelder for 16″-modellen, men den starter med 36 GB RAM.

Så hva får man om man går for Apples beste brikke noen sinne? Faktisk sjokkerende god spill-ytelse for å være Apple, som jo aldri har hatt tradisjon for å satse på spill. Som nevnt flere ganger kan dette være i ferd med å endre seg, også med lanseringen av A17 Pro i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Det beste resultatet noen sinne

For det vil ta et par år før M3 Max GPU-ytelsen blir å finne i billigere forbruker-modeller, men hva kan man få nå? Jo, RTX 4080-ytelse i Baldurs Gate 3, riktignok med 1440p-oppløsning og ikke 4K:

Som vanlig er det video- og bildebehandling disse brikkene er virkelig rå til, og intet unntak denne gang. Ifølge “INIYSA” på X har M3 Max den beste Adobe After Effect-ytelsen noen sinne, og slår Intels dyre og strøm-glupske i9-14900K med RTX 4090:

Annonse