ileakage
Ved bruk av JavaScript kan hackere hente ut sensitiv informasjon fra Safari.

Annonse


Skremmende iPhone-hull

Apples A- og M-brikker har feil som kan utnyttes til å stjele passord.

Apple har lenge vært klar over feilen

Det betyr at iPhones og Macer er utsatt. Problemet ligger i hvordan Safari automatisk fyller inn informasjon i skjemaer. Feilen har fått kallenavnet “iLeakage.”

Arstechnica forklarer hvordan det fungerer: “Når brukeren besøker den farlige nettsiden med en sårbar macOS- eller iOS-enhet, bruker siden JavaScript i det skjulte for å åpne et eget nettsted etter angriperens valg og gjenoppretter innholdet på nettstedet som gjengis i et popup-vindu.”

Kort fortalt: uten at brukeren er klar over det jobber en JavaScript-side i bakgrunnen for å hente ut ting som YouTube-historikk og innholdet i en Gmail-innboks når brukeren er logget inn. De kan til og med hente ut passord om det fylles ut automatisk. Deretter trenger teknikken fem minutter for å sikte seg inn på mål-maskinen og i snitt 30 sekunder for å hente ut informasjonen.

Annonse


Det er “Georgia Institute of Technology” og Yuval Yarom fra “University of Adelaide” som oppdaget feilen som nytter seks år gamle Spectre:

“iLeakage viser at Spectre-angrepet fortsatt er relevant og kan utnyttes, selv etter nesten seks års innsats for å stoppe den. Vi viser hvordan en angriper kan bruke Safari til å gjengi en vilkårlig nettside, og deretter gjenopprette sensitiv informasjon som finnes i den ved bruk av spekulativ kjøring. Vi avslører hvordan Safari lar en ondsinnet nettside gjenopprette hemmeligheter fra populære mål med høy verdi, for eksempel innhold i Gmail-innbokser. Til slutt demonstrerer vi gjenoppretting av passord, i tilfelle disse automatisk fylles ut av legitimasjonsadministratorer.”

Sikkerhetsforskerne avslørte hullene ovenfor Apple 12. september 2022, altså 408 dager før de offentliggjorde. Apple uttaler at de kjenner til feilen og jobber med å tette hullet i en kommende oppdatering. Fordi alle nettlesere må bruke Apple WebKit, er alle nettlesere utsatt.

Annonse