starfield
Starfield gjør det bra og hjelper Xbox-salget.

Annonse


Hjalp hverandre

Starfield-salget går som bare det. Det gjør godt for Xbox.

Starfield på syvendeplass for året siden lanseringen i september

Dette ifølge analytiker Mat Piscatella fra Circana, tidligere NDP Group som vi har sitert en rekke ganger før. Av nye AAA-spill er det Starfield som er storselgeren i september. Trolig er det kun et tidsspørsmål før Mario Bros. Wonder slår Bethesdas rom-eventyr, men enn så lenge troner giga-spillet topp etterfulgt av Mortal Kombat 1, EA Sports FC 24, Madden NFL 24 og Payday 3.

Når det kommer til året så langt er Starfield på syvende plass. Ikke dårlig: lanseringen var 6. september. Når det kommer til inntjening per spill er det Hogwarts Legacy som er å finne på førsteplass, etterfulgt av The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom og Madden NFL 24.

Microsoft-studioet Bethesda hjelper Xbox

Dessverre for Sony, Microsoft og Nintendo til en noe mindre grad, brukte forbrukerne åtte prosent mindre på maskinvare sammenlignet for et år siden – i år har spillerne punget ut med 451 millioner dollar.

Annonse


Xbox-salget økte, men under 10 prosent, mens PS5 og Switch faktisk solgte mindre. Interessant om Xbox er at økosystemet er på det største siden september 2016 og omsetningen den største siden september 2014. Ikke umulig at Starfield, et Xbox Game Pass-spill, har hjulpet Microsoft.

PS5 er i 2023 fremdeles den mest solgte med Xbox Series på andreplass.

Annonse