tesla
For familier med ekstra mye penger er elbiler populære, for alle andre er interessen dalende. Uansett redder Tesla dagen for elbil-bransjen.

Annonse


Nesten halvparten angrer

“S&P Global Mobility” sin spørreundersøkelse avslører en nedgang i elbil-interessen.

Tesla dominerer

Årsaken er at nesten halvparten svarer de ønsker seg tilbake til bensin-biler som sin neste bil. Det er de tre klassiske klagene som gjelder el-biler: pris, infrastruktur og rekkevidde-angst – dette er hoved-årsakene til at kundene ønsker seg tilbake til “gammeldagse” biler.

Tallene er gjeldende for starten av året, og frem til juli. De inkluderer også hvor stor eller liten lojalitet kundene har ovenfor en rekke store produsenter:

Elon Musk har grunn til å være fornøyd, for merkevare-lojaliteten ovenfor Tesla har økt fra 51,8 prosent til 76,7 prosent, men det er også det eneste selskapet som har grunn til å juble – “S&P Global” konkluderer nemlig med at det i hovedsak er familier med ekstra god råd som holder seg til el-biler, og at Tesla står sterkt:

“3 av 4 luksus-husholdninger med elbiler fortsetter med elbiler for neste kjøretøy, men om man fjerner Teslas bransjeledende lojalitetstall fra ligningen så faller prosentandelen for resten av bransjen kraftig. Det kan utgjøre et være for eldre bilprodusenter å få folk til å like – og være lojale mot – elektriske kjøretøy.”

Annonse


Fra 81 prosent i 2021 til 52 prosent interesse

Men som analytikerne trekker frem har lojaliteten fra denne kundegruppen også steget noe voldsomt i det siste. I samme åndedrag trekker de frem problemet: “nesten halvparten av husholdningene som ikke har Tesla, men som har anskaffet et nytt elektrisk kjøretøy, handler fremdeles en bensin-bil neste gang.”

Vær dog klar over følgende merknad i forhold til undersøkelsen: “dataene måler ikke nødvendigvis om en elbil har blitt erstattet med en annen elbil. Det nye kjøpet kan med andre ord være en erstatning for et annet husholdningskjøretøy.”

“S&P Global Mobility” fremhever at 52,1 prosent at de som ble spurt fra januar i år til juli er lojale til el-biler, uansett hvilken produsent de valgte – dette inkluderer Tesla.

Annonse