apple pencil 2
Apple Pencil 3 kan bli det eneste iPad-produktet fra Apple denne høsten.

Annonse


Er det alt?

Mark Gurman, Bloombergs Apple-ekspert og lekker, uttalte i god tid før iPhone 15-pressekonferansen i september at oktober var måneden vi ville få nye iPad-modeller.

Usikkerhet rundt iPad

Men i går endret han mening og rapporterer at oktober likevel ikke er måneden. Det fikk oss til å spekulere i om at det ikke blir noen nye iPad-er i år i det hele tatt – november er jo ikke akkurat en måned for pressekonferanse, men for markedsføring av nye produkter i forkant av desember.

Og nå mener Mac Otakara at nettopp dette er tilfellet: det kommer ingen nye iPad-er i år, selv om Apple har lansert nye modeller hvert år i 13 år på høsten.

Blir det kun Apple Pencil 3?

I stedet mener Apple-bloggen at det eneste Apple skal lansere er Apple Pencil 3. Det er ikke bare-bare for kreative og designere som bruker Apple Pencil 2, men det er en nedtur for alle som ønsket oppgraderte iPad-er. For ja; det er snakk om innmat-oppgraderinger og ikke design-endringer. Det skjer neppe før neste år, og Apple vil nok starte med iPad Pro-serien.

Hva er så forbedringen med tredje generasjon? Jo, at spissene kan skiftes magnetisk. Det høres ut som en naturlig oppgradering, men det er litt spesielt om Apple velger å ikke lansere nye iPad-er for å flanke nye Pencil. På den annen side ble andre generasjon lansert først for Apples Pro-nettbrett (den fungerer også med iPad Air 4 og 5, samt iPad mini 6), og de skal jo ikke oppgraderes i år. Kanskje gir det mening likevel. Apple Pencil 2 (2018) ble lansert tidlig i november, så det er muligheter.

Annonse