counter strike 2
Det er synd for Mac-spillere. Valve sier nemlig at det ikke er noen CS2-versjon på vei til Mac. CS:GO vil fungere, men etter 1. januar 2024 kan ting begynne å falle fra hverandre.

Annonse


“Det er ikke nok spillere”

Counter-Strike 2 er visuelt oppgradert med Source 2-motoren, men er fremdeles et veldig lettkjørt spill brorparten av Macer fint vil kunne kjøre. Likevel sier Valve nei.

Blir værende på CS:GO

Årsaken er ifølge studioet at det ikke er nok spillere på Mac for studioet å bruke tid på å lage en versjon av CS2 til Apple-plattformen. Valve avslører de har droppet støtte for eldre maskinvare. Det inkluderer DX9 og 32-bit OS.

De sier også at de ikke lenger vil støtte macOS fordi alle disse gruppene stod for mindre enn en prosent av aktive CS:GO-spillere. En annen årsak skal være mangelen på Vulkan grafikk-støtte, arvtageren til OpenGL, i macOS.

Få pengene tilbake

Det spesielle er at CS:GO-spillere på Mac ble tilbudt den 26 GB store oppdateringen som gjorde spillet om til CS 2. Men etter oppdateringen fungerte ingen av dem.

Annonse


For å blidgjøre spillerne noe, gir derfor Valve pengene tilbake for de som handlet “Prime Status” om de spilte CS:GO på en Mac mellom 22. mars i år og 27. september. Dette gjelder uansett når “Prime” ble handlet.

CS:GO vil fungere, men vil ikke oppdateres og fryses i nåværende versjon. Alle funksjonene er på plass, bortsett fra offisiell matchmaking. Støtte for denne versjonen opphører 1. januar 2024. Etter dette vil spillet være tilgjengelig, men visse funksjoner vil kanskje ikke lenger fungere. Dette inkluderer tilgang til ryggsekken.

Annonse