nye tesla model 3
Model 3-prisene er de samme som da Tesla annonserte den oppgraderte modellen i september.

Annonse


Kutter prisene IGJEN

I USA har Tesla kuttet prisene enda en gang.

Kutter enda en gang på kort tid

Dette er andre gang på litt over en måned at Elon Musks el-bil-selskap kutter prisene på Model 3 og Model Y, deres klart mest populære biler etter at Model X og S for lengst er premium-biler til høye priser. Årsaken er lavere leveringstall enn estimert. Musk mener at årsaken er grunnet planlagt service på produksjonsutstyret, men da har de i så fall misset med hvor mye svakere produksjonstakten ville være.

Dette skjer etter at produsenten en rekke ganger imøtekom og slo leveringsestimatene.

Uansett har selskapet sett seg villig til å kutte prisen, men det at det skjer igjen er selvsagt årsak til en bredere media-dekning enn vanlig. Model 3 koster nå fra 38 990 dollar, det er ned fra 40 240 dollar. Model 3 Long Range er kuttet fra 47 240 til 45 990 dollar og Model 3 Performance fra 50 990 dollar fra 53 240 dollar. Model Y Performance er også kuttet og koster nå, i USA, fra 52 490 fra opprinnelige 54 490 dollar.

Annonse


Tesla har allerede varslet at nye Model 3 lanseres på tampen av oktober.

Tesla gjorde større kutt tidlig i år

Som påpekt av Engadget er ikke kuttene i nærheten av de nesten 20 prosent Tesla kuttet i prisen for Model S og X i september. Også i mars kuttet produsenten og fjernet 10 000 dollar fra prisen på Model X.

Musk har tidligere uttalt at han er interessert i å jage volum i større grad enn fortjeneste. Det er også av den grunn selskapet skal lansere sin billigste bil noen sinne (og en robot-taxi), men når det skjer er uvisst etter en rekke utsettelse av Cybertruck som endelig ventes neste år.

Cybertruck ble annonsert i november 2019 og har siden den gang gått gjennom en rekke design-optimaliseringer. Markedet venter også på prisene som jo trolig blir en god del høyere enn 39 900 dollar for “Single Motor RWD”, 49 900 dollar for “Dual Motor AWD” 69 900 “Tri Motor AWD.”

Annonse