Cloudflare Encrypted Client Hello
Cloudflare implementerer en ny teknologi som i langt større grad skjuler hvilke domener brukeren besøker.

Annonse


Ingen kan stoppe dem nå

Cloudflare har lansert “Encrypted Client Hello” for nettside-administratorer som bruker gratis-versjonen av tjenesten. Det inkluderer pirat-nettsider.

Du vil høre mer om “Encrypted Client Hello” fremover

Selskapet mener at dette er “det siste puslespillbrikken for personvernet.” Men hva er egentlig dette? ECH er en ny foreslått standard som stopper nettverk fra å spionere på hvilke nettsider en bruker besøker. ECH er tilgjengelig for alle Cloudflare-abonnenter, og som nevnt også den som er gratis. Dette vil akselerere bruken.

Cloudflare går litt lenger ned i materien:

“Encrypted Client Hello (ECH) er en etterfølger til ESNI (“Encrypted server name indication”) som maskerer “Server Name Indication” (SNI) som brukes til å forhandle frem TLS-godkjennelse. Dette betyr at når en bruker besøker et nettsted på Cloudflare som har ECH aktivert, vil ingen bortsett fra brukeren, Cloudflare, og nettstedseieren kunne bestemme hvilken nettside som ble besøkt.”

Piratene feirer

Det spesielle med teknologien gjør det i teorien umulig for ISP-er å blokkere tilgang til innhold. Det betyr at nettsider som f.eks. tilbyr pirat-materiale, har et nytt våpen mot MPAA, ISP-er og land som prøver å stoppe dem. Nå er det mulig at Cloudflare i større grad blir målet.

Annonse


Spanske DonTorrent jubler over mulighetene etter at dusinvis av deres domener ble blokkert:

“Før ECH var personvernet en hemmelighet som ble hvisket i vinden, og ble lett fanget opp av nysgjerrige ører. Men nå, med ECH ved din side, er dataene dine som en skjult skatt på en avsidesliggende øy, utilgjengelig for alle som prøver å komme seg dit uten den riktige nøkkelen.”

Cloudflare melder at Chrome og Firefox øker støtten for ECH, og at eksisterende kunder kan melde seg på for å aktivere tjenesten. “Vi aktiverer dette for alle som registrerer seg i løpet av de kommende ukene.”

Uten ECH:

Med ECH:

Annonse