hp spectre fold palo alto itavisen
HP Spectre Fold er en helt spesiell bærbar som også er et nettbrett og en 17 tommer stor PC. Alle bilder og video: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Noe av det villeste vi har testet

Som nevnt er vi i Palo Alto, California på besøk hos HP som holder sitt første Imagine-event.

Home Envy, HyperX og Spectre Fold

Det er ikke et lass av forbruker-produkter, men det er spennende ting. HP ønsker dessuten å hype opp et PC-marked som ikke akkurat går som det suser for tiden – HP tror at 2024 blir et bedre år etter at salget stoppet opp en god del etter covid-innkjøpe opphørte. Det handler om å skape blest rundt egen merkevare med et par topp-produkter som kan flanke det hele.

Du har sikkert lest om Envy Move allerede, en alt-i-ett-maskin med fire timer batterilevetid som det er ment man skal flytte rundt innenfor huset. Dessuten lanserte HPs gaming-merkevare, HyperX, sitt første nett-kamera.

HPs sjef for personlige datamaskiner, Alex Cho med Envy Move.
HP Envy Move ventes å lanseres i samtlige marked samtidig, inkludert Norge. Alle bilder og video: Trond Bie/ITavisen

Vi har sett på samtlige produkter, men det aller mest spennende har vi skrevet om tidligere: HP Spectre Fold. Dette er en ekte hybrid-maskin med en sammenleggbar skjerm som nærmer seg lansering. Vi har foreløpig ikke informasjon om den norske lanseringen, men hører den dukker opp i stadige flere regioner. Mer om dette senere.

Annonse


HP snakker om Spectre Fold som har to batterier i hver del av enheten for korrekt vekt-balanse.

Enheten er lett og tynn for hva den er: stort nettbrett, nettbrett med og uten tastatur som kan plasseres på ulike steder på skjermen avhengig av hvor mye berøringsplass man ønsker (opp til 14″ om man skyver tastaturet litt ned), og som en mindre laptop med 12,3″ OLED-skjerm.

17 tommer oppnås ved å vippe ut kickstanden, og fordi tastaturet er trådløst man kan gå fra 12,3″ til skikkelig produktivitet med større skjerm enn nærmest alle laptops.

Envy Move har et par bein på undersiden. Når de presses ned dyttes føttene frem. Smart.

HP Spectre Fold

Det kan være smart å ha i minne spesifikasjonene:

 • 3:4 OLED – 1920 x 2560
 • Core i7-1250U
 • IMAX Enhanced Certified
 • 16GB RAM
 • 1TB lagringsplass
 • WiFi 6e
 • Bluetooth 5.3
 • 5 MP kamera
 • 500 nits
 • VESA True Black 500 HDR
 • 1,35 kg uten tastatur – 1,62 kg

Jeg ser ikke for meg så veldig mange bruksområder i landskapsmodus uten tastatur, men slike brette-skjermer er fremdeles sjeldne nok til at det imponerer fra et teknologisk ståsted, så får vi heller se hvordan folk velger å bruke dem. Vi venter fremdeles spent på HPs Norges-lansering av enheten.

Spectre Fold vil koste over 50 000 kroner når den lanseres i Norge. Så langt er elleve marked klare for maskinen, og uten at Alex Cho ønsket å avsløre når flere land får, fikk vi ikke inntrykk av at de begrenser lanseringen fordi de først ønsker å se an markedet. Muligens er det et pluss, men Cho avslørte ovenfor ITavisen at de på det nåværende tidspunkt kun har en leverandør av det dyre og fleksible OLED-panelet, men at de skal inngå samarbeid med flere senere. Kanskje er det de venter på for en større lansering.

Apropos prisen: det store spørsmålet er om det kommer en rimeligere utgave. Cho var, ikke overraskende, ikke interessert i å avsløre potensielle, konkrete planer. I stedet åpnet han for en fremtid der slike brette-bærbare er dagligdags, men at prisene må presses først. Det vil ta tid.

“En billigere modell? Vi innoverer i top-end-segmentet for deretter å gjøre det mainstream. Et eksempel er hifi-lyd som vi først introduserte i premium-laptopene. Nå er det standard i samtlige.”

Brett maskinen ut på bordet og Spectre Fold blir et 17 tommer nettbrett. Flipper man ut kickstanden blir den en 17 tommer laptop, og med Bluetooth-tastaturet på blir den plutselig en 12,3″ laptop. HP sier også at maskinen er proppfull av AI-egenskaper, inkludert muligheten til å styre innhold med gester uten å berøre skjermen. Maskinen skal kunne holde det gående i opp til 12 timer.

ITavisen, 14. september 2023

HyperX Vision S Webcam, HyperX Audio Mixer Audio Interface HyperX Caster:

Annonse


Annonse


Annonse