the orb
"The Orb" er designet av Thomas Meyerhoffer som tidligere jobbet hos Apple men nå er en del av Jony Ives team. Den kule-formede enheten undersøker om man er menneskelig og gir vedkommende digital-valuta.

Annonse


Tar tidenes comeback form?

Alle som eier Apple-produkter vet at Siri ikke er den beste assistenten, og hvor er deres satsing på store språk-modeller og AI?

Apples viktigste designer kan bli en konkurrent

Det var snakk for noen måneder siden at Apple internt tester ChatGPT-lignende plattformer, men om noen av dette blir å finne i selskapets forbrukerprodukter de neste årene er det umulig å vite. Spol frem til denne ukas store nyhet for en viktig eks Apple-person: da vi først for noen dager siden hørte rykter om at Jony Ive samarbeidet med OpenAIs Sam Altman, som jo eier ChatGPT, for å utvikle det pressen omtaler som “AI-ens svar på iPhone” var vi skeptiske til at noe av det stemte, men nå er ryktene mer konkrete.

Dette inkluderer at SoftBank skal være interesserte i å spytte inn over 10,7 milliarder kroner. Ive og Altman snakker visstnok om å finne frem til et produkt (muligens med ARM som eies av SoftBank) med funksjoner så viktige som iPhones fler-berøring, da det var nytt i 2007, og et brukergrensesnitt som er like intuitivt som iPhone. Ive skal dessuten være interessert i å finne frem en måte å gjøre brukerne av et slikt produkt mindre avhengig av en skjerm.

Hvem vet hva som kan skje, om noe

Det er ikke godt å si hva dette kan bli til, om noe, men det er spennende uansett at Ive skal være interessert i å gjøre mer enn luksus-produkter i begrenset opplag og kanskje igjen entre forbruker-markedet. SoftBank-sjef Masayoshi Son, Ive og Altman har snakket om å starte et nytt selskap, men ingenting skal være spikret enda.

Jony Ive og hans design-selskap LoveFrom opphørte avtalen med Apple sommeren 2022:

“Ive sluttet i Apple i 2019 etter at han først startet hos selskapet i 1992. Senere leide Apple inn LoveFrom, men nå er altså også dette samarbeidet avsluttet. Det er The New York Times som melder at kontrakten var på vei til å utgå, og at partene ble enige om ikke å fornye. Ifølge samme avis skal flere Apple-sjefer ha stilt spørsmålstegn i forhold til hvor mye selskapet betalte Ive “og var frustrerte etter at flere av deres designere forlot dem til fordel for Ives selskap.”

Annonse