Xbox game pass core
Kan Xbox Game Pass Core øke medlemetakten? Det er Microsofts håp etter at det ble avslørt Xbox Game Pass har passert 30 millioner medlemmer, en økning fra de 25 millionene de nådde januar 2022.

Annonse


Vi skulle ikke vite dette

Gjør Microsoft det bra med Game Pass?

Fem millioner fra januar 2022 til oktober 2023

I januar 2022 meldte selskapet fra offisielt hold at de hadde 25 millioner betalende kunder – nå har det lekket fra LinkedIn-profilen til Craig McNary (“Senior Director: Platform & Brand Marketing”) at de har “over 30 millioner medlemmer.” Det er altså kun drøye fem millioner fra januar 2022 til oktober 2023.

Det høres ikke ut som en veldig offensiv økning i kunder, men så er jo ikke utgangspunktet flere hundre millioner kunder heller. For en slags sammenligning har Netflix rundt 240 millioner betalende kunder siden oppstarten av strømming på nett i januar 2007. Xbox Game Pass ble annonsert sommeren 2017. For å sammenligne med erke-rival Sony Playstation, hadde PS Plus i mai i år 47,4 millioner medlemmer fordelt på tre ulike abonnement.

I Norge og resten av verden lanserte Xbox Game Pass Core forrige uke, det billigste abonnementet til 59 kroner i måneden:

“Vi introduserer Xbox Game Pass Core, med online multiplayer på konsoll, en katalog med over 25 høykvalitetsspill, eksklusive tilbud og mer. Opplev hundrevis av timer med spilling fra en utrolig katalog av berømte titler fra langvarige serier som Forza, Fallout og Psychonauts – sammen med fanfavoritter som Ori and the Will of the Wisps og Grounded,” reklamerer Microsoft. Pakken er et bedre tilbud enn Xbox Live Gold, men byr altså på et langt mindre spill-bibliotek enn Ultimate.

Annonse