Android-mobiler
Fra Android 15 vil Google la apper kunne lese avansert helse-informasjon.

Annonse


Åpner for nye muligheter

Det ser ut til at Google vil la apper få tilgang til Android-mobiler sin batterihelse.

Åpner for nye apper

Det er Mishaal Rahman som har oppdaget at Google planlegger å gi utviklere tilgang til mobilens batterihelse i Android 15: “Google planlegger å la tredjepartsapper lese den målte batterihelsetilstanden, dvs. den gjenværende estimerte fulle ladekapasiteten i forhold til den nominelle kapasiteten i %,” melder han på X.

Dette kan gi Android-brukere et hav av nye apper å velge mellom for å forsikre seg om at de har god batterihelse, og hva de kan gjøre for å optimalisere den. Kanskje kan tredjeparts-apper også gjøre en enda bedre jobb med å sørge for at ladingen gjøres på en mest mulig effektiv måte, om det er noe å hente utover hvordan Android allerede gjør det. I det minste kan brukerne velge mellom en rekke batterihelse-grensesnitt.

Google har endret mening

Slik Android fungerer nå, inkludert Android 14 som lanseres i oktober, er informasjonen låst av “BATTERY_STATS” som kun kan styres av system-kjernen. Rahman påpeker at det for noen måneder siden ble oppdaget at tillatelsen kan gis til brukeren manuelt med en ADB-kommando (som ikke er vanskelig å få til), så det er tydelig at Google har pønsker på noe, og har gjort det en stund.

“Android 14 introduserte et API for å lese den målte batterihelsetilstanden, men den ble begrenset, ikke på grunn av personvern, men “grunnet ingeniørkunst” siden det ikke var noe tilfeller der en applikasjon ville kreve tillatelsen. Imidlertid ser det ut til at ting har endret seg, ettersom det nå er planlagte brukstilfeller for det, så nå gjør de det offentlig tilgjengelig,” Mishaal Rahmann.

Annonse


Annonse


Annonse