teslas hemmelige bil avslørt
Elon Musk bekrefter at Tesla skal lansere en billig elbil til under 300 000 kroner og at robot-taxien må skje, koste hva det koste vil. Den får hverken ratt, pedaler eller speil. Faksimile: Electrek

Annonse


Bekrefter nye biler

Biograf-forfatter Walter Isaacson, som tidligere har skrevet biografene til Steve Jobs, Albert Einstein og Leonardo da Vinci for å nevne noen, hadde ingen problemer med å få Elon Musk på talefot. Det avsløres i et nytt intervju med forfatteren.

To nye biler bekreftet – skal produseres i en helt ny og revolusjonerende fabrikk

Boken som lanseres i morgen, inkludert i lydbok-format, bekrefter nemlig Teslas planer etter Cybertruck. Det er to ledd i strategien: å lansere en virkelig billig el-bil (allerede i februar i år skal den ha blitt oppdaget og prisen skal være 25 000 dollar) som var planen med Model 3 men som selskapet feilet å få til, og å produsere en robot-taxi. Sistnevnte er selvforklarende: en bil kanskje uten en spesifikk eier (utover bydelen), som kjører av seg selv og plukker opp passasjerer.

Det er altså ikke bare planen at alle Tesla-er produsert siden 2016 skal ha egenskaper som kan gjøre alle Tesla-eiere sin bil om til en taxi som kjører av seg selv, men altså også en dedikert bil for formålet. Hvor lang tid dette vil ta er det svært vanskelig å spå da Musk gjentatte ganger har bommet på lanseringsplanene for selvkjøring – Musk har også snakket om en billig-bil siden 2006 som et ledd i sin “mester-plan.”

Selskapet tester fremdeles versjon 12 av programvaren sin som bygger helt og holdent på kameraer, og ikke radar, for å skape en selvkjørende verden, der det viktigste er å hente inn informasjon fra den eksisterende flåten og på den måten lære selvkjøre-systemet.

Annonse


Vil kanskje se ut som en Cybertruck

Taxien skal bygges opp fra bunnen av for 100 prosent selvkjøring helt uten ratt og pedaler. Taxi-en henter visstnok design-inspirasjon fra Cybertruck som vi forventer at selskapet offisielt skal lansere når som helst, og kanskje denne måneden. Musk mener at over tid så vil selvkjørende biler eliminere behovet for privat-eierskap av biler.

Hva angår den virkelig billige Tesla-en som kanskje vil starte på under 300 000 kroner i Norge, er den viktige brikken Teslas 4680-batteri som avslørt av Musk i 2020.

Se Lex Friedmans intervju med Isaacson:

Annonse