Starfield romskip
Bethesda sin første nye merkevare på over 25 år lanseres for de første 02 i natt.

Annonse


Gjør du denne tabben må du vente enda lenger på “Starfield”

Har du PC og foretrekker Steam fremfor Xbox-appen for å spille tidlig? Da må du være klar over hvordan Valves program fungerer.

“Endelig..! Nei, vent…”

De fleste av oss har snublet over dette tidligere: man forhåndsnedlaster et storspill på kanskje over 100GB og man gleder seg til spillet låses opp slik at man kan spille med en gang. Men vent, det stemmer jo ikke! Årsaken er at Steam må låse opp alle de krypterte filene, i dette tilfellet er det snakk om en 86GB stor komprimert filpakke.

Det tar ofte ganske lang tid å pakke ut, spesielt når man har ventet i mange år på å spille, og enda verre: du lastet ned på den tregeste SSD-disken, eller kanskje til og med en gammeldags snurredisk. Da vil ting ta tid.

Du kan flytte spillet, men da må det trolig lastes ned igjen

Problemet er, slik vi skjønner det, at når man først har lastet ned fra Steam, så kan man ikke flytte til forhåndsnedlastede filene til en ny disk uten å laste ned alt på nytt.

Annonse


Derfor: last ned til den kjappeste disken du har med en gang, slik at du slipper å måtte vente lenger enn du absolutt må. Du må jo opp på skole eller jobb uansett om få timer (de med “Premium”-utgaven eller nyere kan nemlig spille fra 1. september 02:00.)

Til orientering vil ikke ITavisen har anmeldelse klar av Starfield i kveld, da vi ikke har mottatt test-versjon.

Starfield ble lekket helt tilbake i sommeren 2015:

Annonse