hdr10+ gaming
Nå er det første HDR10+ Gaming-spillet på vei i form av et F2P tredjepersonsskytespill.

Annonse


Dette er det første spillet med støtte

Det første HDR10+ Gaming-spillet er avslørt.

Dette er HDR10+

Den nye bilde-standarden er godkjent av “HDR10+ Technologies LLC.” Vi skrev om teknologien da selskapet annonserte det hele tidlig i januar i fjor: “Organisasjonen bak HDR-standarden har avslørt HDR10+ Gaming som blant annet støttes av Samsungs nye monitorer som nettopp ble avslørt på CES. Nvidia beskriver at funksjonen automatisk optimaliserer HDR-innstillingene til referansenivå slik at man slipper styre med det selv.”

Gaming-standarden støtter også automatisert HDR-kalibrering som automatisk aktiverer lav-etterslep-modus på skjermene. Også støtte for VRR @ 4K og 120FPS er på plass.

ITavisen, 4. januar 2022

HDR10+-økosystemet er støttet av 155 selskap og det finnes nå over 7000 sertifiserte produkter med støtte, inkludert skjermer, projektorer, smarttelefoner og nettbrett.

En av Samsungs skjermer med støtte for HDR10+ Gaming.

Beta-en starter neste måned

Samsung uttaler at “HDR10+ Gaming gir spillere den ultimate HDR-spillopplevelsen med dypere farger, kontrast og lysstyrke. Det muliggjør også en mer nøyaktig skildring av detaljer i mørke skygger og maks lysstyrke, noe som lar brukerne engasjere seg fullt ut i spilleventyret sitt.” Selskapets Odyssey 7 spill-skjermer og bedre er støttet. Det samme er 2022 og 2023 smart TV-er som har 120Hz og kjappere bildeoppdateringer, altså blant annet Q70.

En av Samsungs støttede skjermer.

Og nå er det aller første spillet med støtte annonsert: “The First Descendant,” et F2P tredjepersonsskytespill til PC, PlayStation 5 og Xbox Series S/X med Unreal Engine 5. En kryss-spill åpen beta avholdes fra 19. til 25. september. Spillet utvikles av Sør-Koreanske NEXON Games. Spillet avsløres først på Gamescom fra 23. til 27. august.

Annonse