google nest mini stor språk,odell
Justin Alvey har hacket seg frem til den perfekte Google Nest Mini-en, nemlig en med en moderne språkmodell. Bilde: Justin Alvey/X

Annonse


Derfor ønsker alle å handle denne nå

Justin Alvey har gjort det de store selskapene ikke har rukket enda, men som garantert vil skje.

Du bør se begge klippene

Vi vet ikke hvorfor de store ikke har lansert fastvare-oppdateringer til sine smart-høyttalere, f.eks. Google med Bard i Nest-høyttalerne, eller at Apple erstatter Siri med noe som fungerer. Stryk det siste, for det spiller ingen rolle: Alvey kom dem alle i forkjøpet.

For koderen installerte en spesial-bygget språk-modell på en Google Nest Mini, men var avhengig av å bytte ut hovedkortet for å installere koden. Utvikleren og AI-fantasten forklarer at han erstattet deler av komponentene fra Google med en “utvikler-vennlig” WiFi-brikke med avanserte lyd-funksjoner – pris: drøye 20 kroner.

“Hvor kan jeg handle?”

Med OpenAI sine funksjons-kall er det enkelt å ta notater og styre smarthjem-lys. Men det utrolige er demoen i klippet under der AI-en på en smart måte leser opp meldinger fra ulike tjenester som en ekte personlig assistent hadde gjort.

Det eneste spørsmålet nå er hvordan Alvey skal klare å produsere nok av dem. Å lage stor-business basert på Googles hackede produkt er nok en dårlig ide, men om Google, Amazon, Apple og Microsoft er ett år eller lengre unna å lansere noe slikt, kan han jo starte sitt eget selskap og lage en utfordrer før de store rekker å reagere.

Annonse