macOS stedstjenester
macOS Ventura 13.5-brukere opplever at Mac-ene ikke har tilgang til å se eller deaktivere hver app sin tilgang til lokasjonstjenestene. Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Apple har rettet feilen

macOS Ventura 13.5, lansert 24. juli, har en feil det er viktig å være klar over.

Først publisert 11. august.

Oppdatert, 17. august, 20:19:

Apple har rettet feilen i macOS Ventura13.5.1 som kan lastes ned nå.

Annonse


macOS 13.5 har en større feil

Det har siden forrige måned kommet rapporter fra brukere om at de har mistet tilgangen til lokasjons-innstillingene for Apples apper og apper fra andre utviklere. Hvordan er tilgangen borte? Jo, det er ingen app-liste å finne under “stedstjenester” fra personvern og sikkerhet-innstillingene i OS-et. Snedig. Det er derfor heller ikke mulig å se hvilke apper som har tilgang til maskinens steds-funksjonalitet. Dumt, og i verste fall et sikkerhetsproblem. Det ser heldigvis uten som det er mulig å skru av kjerne-funksjonaliteten.

Oppdateringen retter kritiske feil som gjør det mulig for angriper å gå via en app og “kjør vilkårlig kode med kjerneprivilegier.” Altså, et problem.

Det har også vært problemer med macOS Sonoma, som blant annet støtter widgets. Den første revisjonen av beta 4 gjorde det nemlig slik at flere måtte gjenopprette hele OS-et da maskinene kunne gå i svart.

Slik ser det ut når steds-tjenestene fungerer (macOS Sonoma beta 5:)

Annonse