lenovo legion go
Lenovo Legion Go ser veldig interessant ut med Windows 11, avtagbare kontrollere og nye AMD-brikker. Bilde: WindowsReport/Lenovo

Annonse


Den kan rydde alle av banen

“Nå skal Lenovo utfordre” skrev vi 1. august.

Offisielle pressebilder lekket i forkant av lanseringen

“Valves Steam Deck og Asus ROG Ally får snart en ny utfordrer fra Lenovo. Det avslører Windows Central. Ifølge Windows-avisen utstyres “Legion Go” med en 8″ skjerm og AMD sitt nye “Ryzen Phoenix”-brikkesett som ble annonsert i juni. Windows Central mener at enheten trolig vil ligne på selskapets “Legion Play Android” som aldri ble lansert. Avisen sier de ikke vet når Lenovo har planer om å lansere den håndholdte spillmaskinen, men at den helt sikkert vil kjøre Windows 11 grunnet brikkesettet,” meldte vi den gang. Nå vet vi mye mer, og det er meget interessant.

Nå er det WindowsReport som har avslørt mye om den nye håndholdte, og ikke minst bilder som avslører at dette er helt ulikt alle de andre i markedet.

“Kjører Windows 11”

For Legion Go ser ut som en Switch og en Steam Deck kombinert, med en stor skjerm og to uavhengige høyre- og venstre-kontrollere det ser ut som man kan veive rundt. Skjermen er stor på 8 tommer, og det er et berøringsområde på høyre side av konsollen, rett under den analoge tommel-padden.

Annonse


“Og det er ikke engang det beste, for den kjører nemlig Windows 11, noe som betyr at den har potensial til å erstatte spill-PC-en din. Kombiner det med det faktum at hjertet og sjelen angivelig vil være AMDs nye Phoenix-prosessorer, og du vil få en fullverdig spillopplevelse på farten!,” forklarer Windows-avisen entusiastisk.

Det ventes at skjermen er berøringsfølsom, og man finner 2 x USB C-porter, 3,5 mm-inngang og volumknapper. Ikke minst: også microSD. Vi tipper Lenovo avslører maskinen snart nå som pressebildene har kommet på avveie.

Dette er brikkene som foreløpig er annonsert i Phoenix-serien:

  • Ryzen 9 7940HS (8c, 16t, 24 MB mellomlagring, 5,2/4,0 GHz)
  • Ryzen 7 7840HS (8c, 16t, 24 MB mellomlagring, 5,1/3,8 GHz)
  • Ryzen 5 7540HS (6c, 12t, 24 MB mellomlagring, 5,0/4,3 GHz)

Annonse