mac mini nvme-oppgradering
Her er en av de blanke NVMe-brikkene til under 1000 kroner for 2TB-diskplass. Bilde: Luke Miani/YouTube

Annonse


Gjør det Apple ikke tillater

YouTuber Luka Miani har gjort noe Apple definitivt ikke dekker om feil skulle oppstå etter hacken.

Tusenlapper å spare om man tør

Apple lodder i de fleste tilfeller fast lagringsmodulene slik at det ikke er mulig å installere mer diskplass uten å ty til ekstern-disker. Hva er løsningen? Å lodde selv, sagt, noe Miani og kompisen har gjort med stort hell – hvem har vel ikke lyst til å oppgradere fra 250GB til 2TB uten å betale Apple 9000 kroner (en tradisjonell NVMe SSD, uten sammenligning for øvrig, koster fra 1000 kroner) mer for en oppgradert Mac mini?

Ikke så vanskelig som man skulle tro om man har verktøyet

Og dette er mye billigere, men man må altså vite hva man driver med: kun 100 dollar kostet det i blanke lagringsbrikker. Det er ikke det at selve operasjonen er så veldig avansert med mange ulike ting å gjøre, men man må ha utstyret og altså ikke vær redd for å miste maskinen skulle man gjøre feil.

Den største feilen de to gjorde var å bruke NVMe-brikker med eksisterende fastvare installert. macOS ville ikke installere på en slik brikke, så løsningen var naturlig nok en blank en.

Har du lyst å prøve selv, og ikke er redd for at garantien ryker og at man kanskje ødelegger maskinen, finnes det en guide her:

Annonse