Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Plutselig oppdaget de ny Apple-mulighet

Apple har riktignok ikke en AI DJ som Spotify (hvordan hadde Siri klart den jobben…?), men de har rullet ut en ny stasjon.

Det er stille fra Apple

Det er AppleInsider som oppdaget nyheten, mao. har ikke Apple sendt ut noen informasjon om dette i form av en knapp pressemelding eller noen annen form for kommunikasjon. Hvorfor vites ikke (de venter kanskje til iOS 17-lanseringen halvveis ut i september), men du når “Discovery Station” med denne direktelenken, eller ved å bla ned til “Stations for You” – der ligger funksjonen blant alt det andre som anbefales.

Forskjellen fra denne og andre anbefalinger er at tilnærmingen er noe annerledes enn “musikk du kanskje liker fordi du like artist x,” i stedet spilles det av musikk du trolig liker basert på all musikk du har lyttet til tidligere, og på den måten er den annerledes enn den personlige spillelisten som samler musikk du har spilt mye tidligere. Dette er bekreftet av oss, og backes opp av AppleInsider.

En AppleInsider-kommentator er overrasket over hvor bra tjenesten fungerer:

“Så langt synes jeg det er overraskende bra, i hvert fall innenfor et par av musikksjangrene jeg har en tendens til å lytte til, og jeg har ikke brukt dette lenge nok til å vite om den til slutt vil “oppdage” et bredere utvalg av musikk som er mer indikativ for mitt totale musikkbibliotek utenfor sjangrene det ser ut til å ha lagt vekt på.

Annonse


Jeg er litt overrasket over at Apple ikke har gitt en måte å sende tilbakemelding for å vurdere hvor godt algoritmen samsvarte med mine preferanser for en “oppdaget” sang. Jeg antar at Apples algoritmer allerede har et stort nok datasett å bruke basert på biblioteket mitt på rundt 25 000 sanger. Å gi ytterligere validering gjennom en tilbakemeldingsmekanisme gjør kanskje ikke mye av en forskjell lenger.”

Har du testet – hva synes du?

Annonse