mac mini m2
M3 Max får langt flere CPU-kjerner i år og bygges med 3 mm-teknologi som iPhone 15 Pro-serien. Apple blir alene om dette i 2023. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Det er ikke bare “iPhone 15 Pro” som får dette før alle andre

Mark Gurman har avslørt flere detaljer om den kommende M3-brikken som debuterer i oktober og bekrefter samtidig maskinene som er på vei.

Fire flere CPU-kjerner

M2-brikkene var i hovedsak en GPU-oppgradering, og ikke så spennende for snitt-brukeren. Nå vet vi ikke om M3 blir en større evolusjon enn sommeren i fjor (visstnok blir iPhone 15 Pro, som kan handles 22. september, med A17 3 mm en stor ytelsesoppgradering, og Apple blir alene om teknologien i år), eller om batterilevetiden blir mye bedre. Også M3 bygges med 3 mm-teknologi for bedre ytelse og energibruk, så det er håp.

Det skal være snakk om 12 høy-ytelses CPU-kjerner (fire mer enn M2 Max for laptoper), og fire energi-kjerner (likt M2 Max.)

40 GPU-kjerner

Uansett er det MacBook Pro M3 Max-brikken Gurman har avslørt detaljer om, mer spesifikt at den kan utstyres med 16 CPU-kjerner, 40 GPU-kjerner (!) og opp til 48GB RAM. MacBook Pro kan konfigureres med opp til 96GB RAM, og vi regner med at det blir maks i år også. En topp-spesifisert MacBook Pro 16 leveres i dag med en M2 Max med 12 kjerner GPU og 38 kjerner GPU.

Gurman har også avslørt hva den billigste M3-brikken, som trolig blir å finne i Mac Mini, vil by på: 8 CPU-kjerner (fire ytelses-kjerner og fire energieffektive kjerner,) 10 GPU-kjerner og opp til 24GB RAM. Maskinen kjører allerede macOS Sonoma 14.1. macOS Sonoma 14.0 lanseres i september samtidig med iOS 17, iPadOS 17 og ikke minst watchOS 10.

Det forventes at også Mac Mini og iMac oppgraderes i år, nærmere bestemt i oktober. Dette er M3-maskinene som er på vei:

  • 13″ MacBook Air
  • 15″ MacBook Air
  • 13″ MacBook Pro
  • iMac
  • 14″ og 16″ MacBook Pro med M3 M3 Pro og M3 Max
  • Mac mini

TEST: Ikke skyld på oss om du overser den – Mac mini M2

Annonse