ipad pro som ekstern-skjerm
Med en billig USB C til HDMI-adapter kan man bruke en iPad med USB C som ekstern-skjerm koblet til spill-konsoller som Switch, Playstation og Xbox og det uten lag. Bilde: 9To5Mac/YouTube

Annonse


Med iPadOS 17 blir iPad-en konsoll-skjerm

9To5Mac har funnet ut noe smått genialt: iPadOS 17 kan brukes som skjerm (uten etterslep) når man vil ta med konsollen sin på ferie, eller finner ut at alle TV-ene i huset brukes til kjipere underholdning.

Smått genialt

Kravet er at man har en iPad som er ny nok til å være utstyrt med USB C, utover det er dette en billig hack, men de færrest har alt man trenger liggende hjemme fra før av. Man trenger nemlig en liten video-adapter, slik som «Guermok Video Capture Card, USB3.0 HDMI to USB C Audio Capture Card» som selges for drøye 180 kroner på Amazon.com. Med denne løsningen kommer også lyden ut av iPad-en, om ønskelig, og det kan det fort være om man har en Pro-modell.

Fordi Amazon ofte ikke sender slike produkter til Norge, for ikke å snakke om import-avgifter og mva, må man finne et alternativ. Nå har ikke vi testet dette selv (enda), så vi kan ikke gå god for noe annet enn hva 9To5Mac anbefaler, men vi tipper at de fleste lignende produkter fungere så lenge det er USB 3.0 HDMI til USB C.

Merk at den nevnte dongelen ikke støtter mer enn 4K @ 30Hz:

Er 120Hz og 4K mulig med en bedre adapter?

For det er ikke noe mer hokus-pokus enn at man deretter laster ned «Capture Pro: UVC Viewer» som er i beta (her.) Koble så den medfølgende HDMI-dongelen inn i HDMI-kabelen, HDMI-kabelen inn i konsollen og HDMI-dongelen med opptakts-dongelen inn i iPad-en. Handler du en USB C-hub kan du lade iPad-en samtidig.

Annonse


Og nå kommer det morsomme: skru på konsollen, start iPad-appen som er i beta (den lanseres i ferdig-versjon når iOS 17 lanseres i september,) trykk “omstart”-knappen i appen og du er “good to go.”

En bedre dongel (den nevnte klarer ikke mer enn 60FPS @ 1080p/30FPS @ 4K) vil kanskje klare 4K og 120Hz, noe som hadde vært moro med iPad Pro sin 120Hz ProMotion-skjerm. 120Hz er det få spill som støtter, så vi hadde satt pris på 4K @ 60FPS.

Det spørs om vi ikke må teste dette selv med Playstation 5 – har du? I så fall, med hvilken dongel?

Det best: det er ikke er noen form for etterslep fordi alt kjøres direkte over HDMI og USB C. Som bekreftet av 9To5Mac er det til og med støtte for “Stage Manager,” slik at du kan spille og lese ITavisen samtidig – hva mer kan man ønske seg?

Annonse