opera gx død
Opera GX er ikke helt som andre nettlesere, og det inkluderer nettleser-historikken.

Annonse


“Bruker du ikke nettleseren på 14 dager, regner vi med at du er død”

“Opera GX” er ikke helt som andre nettlesere, ei heller er markedsføringstonen den samme som andre lignende produkter med en “spicy” Twitter X-tidslinje.

Opera GX er unik på flere måter

“Få en enestående spill- og nettleseropplevelse med Discord/Twitch-sidefeltintegrasjon og innebygde begrensere for CPU, RAM og nettverksbruk.” Slik oppsummerer Opera sin nettleser myntet på spillere, men det er en annen funksjon andre nettlesere ikke har, i det minste ikke integrert på denne måten. For ikke bare er PR-språket deres mer underholdende enn konkurrentene, men nettleseren har til og med en dødmanns-svitsj.

I livet er det ingen ekstra-liv, respawns eller sjekkpunkter – alt kan skje, så når det skjer, hva vil du bli husket for? Lara Croft-kroppsputen du nett-bestilte? Med «Fake My History» starter vi på nytt og erstatter det skandaløse digitale tullet ditt med en helt og holdent falsk versjon av fortiden din.

Maciej Kocemba, produktdirektør, Opera GX.

Funksjonen med tittelen “nettleser-historikken din er beskyttet i døden,” beskrives nemlig slik:

“Denne funksjonen aksepterer at hvis du fortsatt surfer, så er du fortsatt i live, men om du stopper i 14 dager på rad, så antar vi at du er død eller bruker en annen nettleser. I så fall vil du bare være død for oss. Som en avskjedsgave sletter vi nettleserloggen din automatisk og erstatter den med en helt falsk, men hyggelig versjon. Vi vil pynte den med frivillig arbeid, etisk produsert sjokolade og kompostering hjemme – en rosenrød redux av nettlivet ditt, selv om det er litt… pyntet. Du er i ferd med å deaktivere denne funksjonen og delta i et lotteri med døden.”

Opera forklarer at nettleser-historikken automatisk slettes etter 14 dager med inaktivetet om man velger å aktivere funksjonen – i stedet erstattes alt med diverse URL-er selskapet mener er OK at andre kan se. Det er også mulig å aktivere “Pretend I’m Already Dead” og funksjonen trår i kraft med en gang.

Annonse