nye xbox
Slik er den nye hjemskjermen.

Annonse


Det kan hende du kan få dette nå

Har du oppdatert Xbox-en din? Det burde du undersøke om du kan.

Store visuelle flater, mindre ikoner og kjappere navigasjon

For det nye grensesnittet er lansert (med forbehold), og det ser riktig så snasent ut. Fokuset for Microsoft denne gang, etter først å ha tenkt i andre baner men fått tilbakemeldinger fra spillerne, er å gi mye plass og fokus til grafikk i forhold til hva som er valgt. Faktisk har Microsoft et helt år på å finpusse den nye opplevelsen, men ikke alle får med en gang: de ruller ut til utvalgte grupper først. Får du ikke tilgang nå vil du måtte vente “noen uker.”

“Microsoft testet først et nytt brukergrensesnitt med bokeh-effekt for bilde-bakgrunnene, men Xbox-fans gjorde det klart i tilbakemeldinger at de ønsket noe annerledes,” skriver The Verge som har snakket med selskapet om overhalingen.

For å ha fokus på de lekre bildene, er ikonene krympet. Det er også lagt til rette for å stille inn det visuelle i større grad slik man selv ønsker, og det er implementert kjappere navigasjons-valg. På toppen av hoved-grensesnittet er det et nytt grensesnitt som flyter med kjapp-tilgang til spill og app-biblioteket, Store, Xbox Game Pass, søk og innstillinger. “Dette gjør det hele mye kjappere,” mener The Verge som demonstrerer alt i dette klippet:

Annonse