Volt Typhoon
Microsoft sier de har avslørt at hackere har skaffet seg tilgang til kritiske amerikanske systemer og at de prøver å unngå deteksjon slik at de kan slå til når det oppstår en krise. Bilde: Microsoft

Annonse


Microsoft: – Kina hacket kritisk USA-infrastruktur

Microsoft avslører at den kinesiske hackergruppen “Volt Typhoon”, som per selskapet er støttet av Kinesiske myndigheter, utførte et kritisk hackerangrep mot USA.

Skaffet seg tilgang

Hackergruppen har vært aktive siden sommeren 2021 og har som oppgave å ødelegge kommunikasjonsteknologien mellom USA og Asia. Det alvorlige er at Microsoft sier hackerne har fått tilgang til kritisk amerikanske infrastruktur.

Målet for hackergruppen skal være å skape kommunikasjonsproblemer under en eventuell fremtidig krise. Selskapet oppfordrer nå samtlige berørte kontoer å lukke kontoene eller endre passord på dem. Samtidig melder Microsoft at hackerne fremdeles har muligheter til å skaffe seg tilgang til nett-sikkerhetssstemer.

Stort angrep

“Under denne aksjonen spenner berørte organisasjoner over kommunikasjons-, produksjons-, forsynings-, transport-, bygg-, maritime-, regjerings-, informasjonsteknologi- og utdanningssektorene. Observert atferd tyder på at trusselaktøren har til hensikt å utføre spionasje og opprettholde tilgang uten å bli oppdaget så lenge som mulig.”

Observert atferd tyder på at trusselaktøren har til hensikt å utføre spionasje og opprettholde tilgang uten å bli oppdaget så lenge som mulig.

Microsoft

Annonse