Apple vr/ar-hodesett antonio derosa
Apples hodesett vår VR og AR, kan kjøre iPad-apper, har ekstern batteripakke og vil se ut omtrent som dette. Prisen? Over 30 000 kroner med lanseringen til høsten, tidligst. Konsept: Antonio DeRosa

Annonse


Du vil kanskje kunne handle Apples mest avanserte forbrukerprodukt i høst

The Wall Street Journal bekrefter nå, kort tid før 5. juni-pressekonferansen, mye av det som allerede er avslørt av The Information og Bloomberg lenge.

Apple har brukt syv år på dette

Og det er godt nytt, for jo flere uavhengige kilder, jo bedre. I en lengre reportasje som baserer seg på folk med kjennskap til planene, er det slik at hodesettet skal vises frem 5. juni på WWDC 2023. Det bekreftes igjen at hodesettet ser ut som et par slalåm-briller og at de drar nytte av en batteripakke man putter i lomma. Og selvsagt: kameraene har utenpå-kameraer slik at man kan se verdenen rundt seg, men brukeren vil være fysisk avstengt fra omverdenen.

Det vil være en av de mest komplekse forbruker-produktene noe selskap har solgt.

WSJ

Det største problemet med VR, foruten vekt, er at hodesettet kobler brukeren fra omverdenen – med Apples mangeårige AR-satsing på eksisterende produkter og programvare, vil vi tro dette blir viktig for dem. At moderne iPhone-er og iPad-er har avanserte AR-funksjoner hinter til at Apples andre enheter på en eller flere måter vil kunne samhandle med hodesettet. Det er allerede meldt at produktet vil støtte iPad-er, og at det derfor på lanseringsdagen vil være tusenvis å velge mellom.

“Det viktigste siden iPhone skal skje i juni”

Prisen i Norge kan bli på over 35 000 kroner

Det vi ikke har hørt er oppdatert informasjon om hvordan det står til med lanseringen. Per WSJ sine kilder skal selskapet være svært nervøse for lanseringen og eventuelt flere utsettelser. Jo, de skal vise frem hodesettet om under en måned, men det er ikke ventet forbrukere vil kunne handle et før til høsten, og det er tidligste estimat. Masse-produksjonen skal starte i september.

Annonse


Utviklere og sjefer har brukt måneder på å forberede presentasjonen av demoen.

WSJ

Det gir uansett utviklerne til å lage nye opplevelser, noe vi lenge med har antatt er strategien. Det er også forventet at Apple trenger denne tiden til å ferdigstille egen programvare.

Det forventes en oppfølger som blir enda dyrere i 2025, for Apple skal visstnok ikke være helt fornøyde med ytelsen. Dette ryktes samtidig som Apple har lansert Final Cut Pro og Logic Pro til iPad. Bloombergs Mark Gurman tror det er mulighet for at hodesettet også vil kunne kjøre proff-appene. For de som håper at Apple skal tilby noe langt billigere som de aller fleste har råd til, er det håp: Ming-Chi Kuo har allerede uttalt nettopp det og lanseringen skal være 2025.

Annonse