apples vr/ar-hodesett konsept
WWDC 2022 sin store pressekonferanse ble avholdt 6. juni.

Annonse


“Det viktigste siden iPhone skal skje i juni”

Vi har i et par måneder rapportert at WWDC nok er åstedet for Apples avsløring av sitt VR/AR-hodesett.

Er sikker på WWDC

Referanser til produktet, som heter Reality Pro og kanskje Reality One (forbrukerversjonen), har til og med dukket opp i Windows-appene til Apple.

Det har vært spekulasjoner rundt en avsløring i april, men nå melder altså Bloombergs Mark Gurman at måneden er juni, og stedet er Apple Park, Cupertino under WWDC.

Også Ming-Chi Kuo har pekt på WWDC som stedet:

“Ifølge Kuo opplever Apple problemer med robustheten til produktet som i skrivende stund ikke har passert falle-til-gulvet-tester. Det er også manko på utviklingsverktøy. Kombinasjonen av utfordringene betyr at hodesettets masse-produksjon utsettes, ifølge Kuo, til tampen av andre eller tredje kvartal i år. Kuo ser naturlig nok på det som veldig lite sannsynlig at Apple organiserer en spesial-pressekonferanse i inneværende måned, og at det i stedet vil skje på våren eller WWDC i juni.”

Annonse


Det gir mening uansett

Utviklermessen WWDC gir mening all den tid Apple alltid avslører nye OS, og det nye hodesettet vil jo selvsagt kreve det samme. Navnet skal være xrOS.

Årsaken til utsettelsen skal være at selskapet trenger mer tid for å finpusse både maskin- og programvare.

Det er fortsatt usikkerhet rundt dette

Det store spørsmålet er hva som egentlig lanserer: et dyrt hodesett kun for utviklere til 30 000 kroner slik at de kan bygge et større app-økosystem, med påfølgende lansering av forbrukerversjonen senere i år, eller faktisk en annonsering om at forbrukermodellen vil koste så mye.

Det er også mulig at Apple gjør det samme som Meta og lanserer et Pro-hodesett og et forbruker-hodesett.

Tidlig i januar avslørte The Information mye mer om Apples hodesett.

Avisen har flere ganger servert langt mer deatljerte rapporter rundt det spennende produktet enn hva Bloomberg har:

“Det er to viktige ting med designet: det er laget med aluminimum, glass og karbon-fiber. Dette for å holde vekten så lav som mulig. Kameraene er skjult slik at hodesettet tar seg så pent ut som mulig. Den andre delen av dette med designet er at den får en digital krone som på Apples Watch.”

Annonse