sonys nye flaggskip-mobiler våren 2023
Sonys nye flaggskip koster 15 000 kroner med et stort fokus på bilder.

Annonse


Sonys har avslørt sitt nye flaggskip – dette koster den

Sonys Xperia 1 V er deres nye flaggskip med fokus på kamera-systemet.

Kamera, kamera, kamera

“Sony introduserer Xperia 1 V, verdens første flaggskipsmarttelefon utstyrt med en nyutviklet stablet CMOS-bildesensor med 2-Layer Transistor Pixel. Xperia 1 V er fullpakket med Sonys banebrytende teknologi, som møter skapernes høye nivå av behov samtidig som den støtter fremtidige skapere som ønsker å fotografere eller levere innholdet sitt med stolthet,” uttaler Sony i pressemeldingen og mener at “en nyutviklet bildesensor og teknologi i Alpha-serien lar deg ta imponerende portretter med nøyaktige farger – dag og natt.”

Xperia 1 V blir tilgjengelig i slutten av juni med en anbefalt utsalgspris på 14990 NOK. Den vil være tilgjengelig i sort, platina sølv og kakigrønn.

Sony

Mobilen har en “høyhastighets multi frame overlay prosesjonsteknologi.” Per Sony hjelper dette å fjerne støy og leverer et “bredere dynamisk område som tilsvarer et fullformatkamera”. På baksiden finner vi et “24 mm-objektivet på baksiden av Xperia 1 V er utstyrt med en 2-Layer Transistor Pixel stablet CMOS-bildesensor, «Exmor T for mobile», som er omtrent 1,7 ganger større enn den forrige bildesensoren.”

Sony stopper ikke med tall-bonanzen og legger til at “i tillegg muliggjør et 85-125 mm (F2.3-F2.8) optisk zoomobjektiv lyse portretter med lite forvrengning.”

Annonse


4K-skjerm, 5000 mAh og Snapdragon 8 Gen 2

Utover kameraet har mobilen som vanlig med en Sony-toppmodell 4K-skjerm, rundt 20 timer videoavspilling og et 5000 mAh-batteri, trådløs lading med 30 minutter hurtiglading. Mobilen har Snapdragon 8 Gen 2 og forbedret varmhåndtering. Skjermen er på 6,5″ og 120Hz med 21:9-format.

“Ved å forbedre strømforbruket og varmeavledningen, oppnår Xperia 1 V både høy ytelse og holdbarhet, og det er mulig å filme eller fotografere lenge samtidig som varmeutviklingen undertrykkes. Utstyrt med Snapdragon® 8 Gen2 Mobile Platform, har strømeffektiviteten til CPU-en blitt forbedret med omtrent 40 prosent sammenlignet med forrige modell. Strømforbruket under kameradrift er forbedret med ca. 20 prosent og volumet på varmeavledningsarket har økt med ca. 60 prosent for varmeavledningsytelsen til hovedenheten.”

Xperia 10 V

Denne er langt billigere og mer fargerik: “Xperia 10 V blir tilgjengelig i lavendel, salviegrønn, hvit og svart fra midten av juni til en anbefalt utsalgspris på 4990 kroner.” Sony omtaler 10 V som en mellomklassemobil:

“Sony avslørte i dag nye Xperia 10 V, en funksjonsfylt smarttelefon i mellomklassen. Den er kompakt, lett og enkel å ta med overalt, samtidig som den har klassens beste 5000 mAh-batteri, nylig utstyrt med stereohøyttalere foran, en lyssterk OLED-skjerm og et kamera med tre objektiver.”

I tillegg er 6,1-tommers full HD+ OLED-skjermen omtrent 1,5 ganger lysere enn den forrige modellen, noe som forbedrer synligheten utendørs. TRILUMINOS Display for mobil trekker på Sonys mange års TV-ekspertise for å optimalisere skjermen for filmvisning og reprodusere utsøkte levende bilder.

Sony

Sony skryter av at 10 V har verdenes letteste kropp: “I tillegg til å være utstyrt med et batteri med stor kapasitet som er i stand til kontinuerlig videoavspilling i cirka 34 timer, har den verdens letteste kropp, realisert i en slank ramme som er enkel å betjene med én hånd mens du er på farten. Den robuste skjermen i Corning Gorilla Glass Victus sørger for holdbarhet.”

Mobilen har 6GB RAM og 128GB lagringsplass og microSDXC med støtte for opptil 1TB. Batteriet er på 5000mAh.

Annonse