gta 6 kan bli historiens dyreste spill
GTA 6 kan slå rekorder i forhold til utviklingskostnader, men vil trolig også slå salgsrekorder når det lanseres, en eller annen gang.

Annonse


Kan bli historiens dyreste spill

Det er enorme forventinger til GTA 6, oppfølgeren til giga-spillet GTA V som ble lansert for ti år siden og fremdeles selger bra.

Kan komme til å knuse rekorder

Rockstar ble hacket og det endte med en stor lekkasje av eldre versjoner av spillet i september 2022, samtidig som det fremdeles er full usikkerhet om når spillet faktisk er lanseringsklart. Ingen holder på hemmeligheter så godt som Rockstar, og de ser ut til å klare å fortsette tradisjonen til tross for hacken.

Nå melder Insider-Gaming og ryktebørsen at Rockstar enn så lenge har brukt mellom 1 milliard og 2 milliarder dollar på spillet. La oss si de har brukt 1,5 milliarder dollar: det er intet mindre enn drøye 15 milliarder kroner.

Slår de det utrolige GTA V-salget i 2013?

For å sammenligne kostet Cyberpunk 2077 “bare” 330 millioner dollar, Modern Warfare 2 310 millioner dollar og Destiny 500 millioner dollar. GTA V? Det skal ha kostet dem 250 millioner dollar (og GTA 3 kun 5 millioner dollar) – det er småtteri mot hvor mye de tjente, nemlig 1 milliard dollar på kun tre dager. Vær oppmerksomme på at dette er tall som er beregnet.

Som Insider-Gaming påpeker er det ikke så ville utviklingsbeløp når man vet at Take-Two, som gir ut spillene til Rockstar, er verdt over 20 milliarder dollar. Da er ikke 1,5 milliarder dollar, eller 2 milliarder dollar, så mye fordelt utover 10 år, 11 eller 15 år – avhengig av når spillet faktisk lanseres. Vi tør ikke gjette lenger.

Annonse