kritiske sikkerhetsoppdateringer
Du kan oppgradere iOS 16.4.1 med en sikkerhetsfeilretting. Også macOS har en sikkerhetsoppdatering på vei.

Annonse


Apple har lansert kritiske sikkerhetsoppdateringer

Apple har lansert en oppdatering i kategorien “kritiske sikkerhetsoppdateringer” til 16.4.1.

Du kan oppleve problemer med å installere

“Kritiske sikkerhetsoppdateringer er en ny type programvareutgivelse for iPhone, iPad og Mac. De leverer viktige sikkerhetsforbedringer mellom programvareoppdateringer – for eksempel forbedringer av Safari-nettleseren, WebKit-rammestabelen eller andre kritiske systembiblioteker. De kan også brukes for å rette opp i enkelte sikkerhetsproblemer raskere, for eksempel problemer som kan ha blitt utnyttet eller rapportert,” skriver Apple om den nye typen oppdateringer som har vært beta-testet lenge, men ikke brukt hyppig.

Som standard tillater enheten din at kritiske sikkerhetsoppdateringer brukes automatisk, og om nødvendig blir du bedt om å starte enheten på nytt.

Apple

Oppdater Mac også

Oppdateringen er til iOS i form av 16.4.1 (a) og macOS i form av 13.3.1 (a). Poenget er altså å hurtigoppdatere mobiler, nettbrett og laptoper for å tette sikkerhetsfeil uten å måtte oppdatere hele OS-et i visse tilfeller. Da vi prøvde å oppdatere iPhone 14 Pro Max fikk vi lastet ned, men ikke oppdatert med feilmelding om at oppdateringen ikke kan verifieres.

Kritiske sikkerhetsoppdateringer krever iOS 16.4.1 eller nyere, iPadOS 16.4.1 eller nyere eller macOS Ventura 13.3.1 eller nyere.

Apple

Annonse