microsoft dropper egne mus og tastatur
Microsoft dropper egne mus og tastaturer etter nærmere 40 år. Igjen står Surface-produkter, men de er langt dyrere. Spesielt selskapets billige og ergonomiske tastaturer vil bli savnet.

Annonse


Microsoft har holdt på med dette i 40 år – nå er det slutt

Microsoft-mus- og tastaturer er en saga blott etter 40 år.

Slutter med egne mus og tastatur

Selskapet lanserte sin første mus i 1983, og flere av produktene, spesielt de ergonomiske tastaturene fikk mye skryt oppigjennom årene. Microsoft slutter ikke med mus- og tastaturer, det er bare at den stilen vi har vært vant til forsvinner, for i stedet for Microsoft-merkevare er det tilbehør fra Microsoft Surface som skal forsyne Windows-markedet med inndata-maskinvare.

Microsofts talsperson, Dan Laycock, uttaler at selskapet “vil fortsette å tilby en rekke Surface-merkede PC-tilbehør – inkludert mus, tastaturer, penner, dokker, adaptivt tilbehør og mer. Eksisterende Microsoft-merkede PC-tilbehør som mus, tastaturer og webkameraer vil fortsatt selges i eksisterende markeder til eksisterende innsalgspriser så lenge beholdningen rekker.»

Surface er langt dyrere og webcam manger

Det ble først feilaktig rapportert av Nikkei at selskapet også skulle droppe Surface-tastaturer, men det stemmer altså ikke. Det som forsvinner er dog Microsofts webkamera da de ikke har et med Surface-merkevare. Det er også spørsmålstegn rundt pris da Surface-produkter ofte er priset noe høyt (et ergonomisk Surface-tastatur er priset dobbelt så høyt til vel over 1000 kroner), mens mus og tastatur med Microsoft-logo var mulig å handle ganske billig.

Det er vel kanskje uansett naturlig det skjer, spesielt med tanke på at Surface, PC-tilbehør og HoloLens-salget falt med 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Annonse