tapcar bildeling
Norske Tapcar mener de kan være de første i verden med programvarebasert løsning for bildeling. Bilde: Tapcar

Annonse


Norsk bilutleie er kanskje helt alene om det

“Gjennom ren software demokratiserer teknologiselskapet Tapcar bildeling ned til den enkelte bileier og bruker. Brukere kan dele bil med naboer, venner og kjente uten å ligge ute på såkalte markedsplattformer som i praksis fungerer mer av alt som alminnelig bilutleie,” hevder det norske selskapet i en fersk pressemelding.

Android ikke støttet enda

– Det eneste som kreves er at brukere har installert vår app på mobilen. Alt styres gjennom software. Vårt system kobler seg opp mot bilenes innebygde systemer, utsteder digitale nøkler og leser av nødvendige data, Gjennom et skybasert ERP-system styrer eieren tilgjengelighet, rettigheter, prising, forsikring, osv. Vi støtter nå i starten iPhone-brukere og 10 kjente bilmerker og nærmere 200 bilmodeller, uttaler gründer og daglig leder leder Dennis Brandenberger i Tapcar til ITavisen.

Det kreves derfor at bilen er støttet, men det tar visstnok får minutter å komme i gang. Per selskapet er Tapcar kanskje det eneste bildeldeingsselskapet i verden med programvarebaserte nøkler.

Dette merkene som er støttet (det loves flere senere):

  1. Audi
  2. BMW
  3. Ford
  4. Jaguar
  5. Kia
  6. Land Rover
  7. Mini
  8. Tesla
  9. Volkswagen
  10. Volvo

“Alt er programvare”

– Alt vi gjør er softwarebasert. Vi kobler oss opp mot bilens innebygde modem og gir brukerne digitale nøkler og sømløs, selvbetjent bildeling. Mobilen blir nøkkelen. Biler fra rundt 2012 og fremover har fra fabrikk det som trengs, litt avhengig av bilmerke, forteller bildelingssjefen.

Vi bruker Tapcar Smart Connect for å koble oss til bilen din. Det betyr at vi bruker bilprodusentenes egne systemer og ikke behøver å installere 3. parts telematikkboks i bilen. En tommelfingerregel er at Tapcar støtter din bil om du har et av disse merkene, og du har en app fra bilprodusenten som gjør at du kan låse opp/igjen bilen, se hvor den er (lokasjon), og se hvor langt den har kjørt (kilometerstand). Sjekk eventuelt med din lokale bilforhandler om du er i tvil om du har aktivert disse funksjonene for din bil.

Tapcar

Fordelen med løsningen er at de som ønsker å dele sin bil med andre mot betaling, er at de ikke trenger å oppsøke verksted for å installere ekstra-utstyr. Det betyr at tjenesten kan tilbys i hele Norge. Det er tre ulike måter å dele bilen sin på: med faste brukere, helt privat eller familie der medlemmene kan kjøre gratis.

Annonse