test Nighthawk AXE600 MR6450
Netgear sin 5G-ruter støtter alle nett, har batteri og tilbyr 2,5Gbps Ethernet.

Annonse


TEST: Hjemmekontor på boks – “Netgear M6 Pro”

Netgear lover “ultrakjapt” nettverk på farten med Netgear M6 Pro.

Introduksjon

Selskapet har to modeller i segmentet der vi har testet Pro-utgaven. Netgear tilbyr også en M5-modell med tregere 5G (2,1Gbps mot 4Gbps) og WiFi 6 uten e-en.

Men det er altså Pro-utgaven vi skal ta for oss nå, med WiFi 6e og med en 1 x 2,5GB Ethernet-port. Begge har en ganske stor skjerm for enkelt oppsett og administrasjon.

Spesifikasjoner (pris: 10 990 kroner)

  • 2,8″ berøringsskjerm
  • 4Gbps 5G opplåst og med støtte for internasjonal roaming
  • WiFi 6e (opp til 3,6Gbps)
  • Koble til opp til 32 enheter til ruteren
  • Opp til 13 timer batterlevetid
  • 2,5Gbps Ethernet
  • Styrk WiFi-nettet med opp til 92,5m2
  • Vekt: 256 g

Funksjoner og design

Produktet er ment å være et hjemmekontor-på-boks slik at man kan koble opp mange enheter uansett hvor man er, og samtidig være tilkoblet LAN. Den har til og med batteri slik at man kan være på om strømmen skulle gå, eller er uten strøm i nærheten. Enheten som er litt større enn håndflaten har en på-knapp øverst, samt 1 x USB C (for strøm og batterilading) og 1 x Ethernet i bunn.

Annonse


Oppe til høyre er det en liten flik som markerer at her åpner man. For å sette inn et SIM-kort må batteriet fjernes, teit nok, samtidig som det er fint man kan ta med seg batteri-backup (MHBTRM5) og doble levetiden fra opp til 13 timer (avhengig av bruk) til 26 timer.

Dette er ikke den smarteste plasseringen av SIM-kort-skuffen all den tid omstarter kreves hyppig.

Grensesnittet er et mindre mareritt enn hva man kan forvente å møte på i et slikt produkt, faktisk er det helt OK. En hjem- og tilbake-knapp finner man til venstre, men ellers trykker man som på en litt treg berøringsskjerm. Visuelt er det lagt opp så enkelt at det er umulig å ikke klare å komme i gang. Minus for at berørings-knappene ikke er bakbelyste.

Hastighet

Det første jeg gjorde var å teste 5G-hastigheten på MacBook Air 13 vs. iPhone 14 Pro Max. I området jeg bor har jeg mellomgod 4G/5G-dekning (den hopper frem- og tilbake) fra Telenor. Kan ruteren hjelpe meg og øke hastigheten? Apples mobil klarte ikke mer enn 64,6Mbps ned og 14,8Mbps opp (jeg kjørte flere tester). Det er ganske svak opplastingshastighet som ofte vil være et problem for et hjemmekontor.

Ved å bruke samme SIM-kort i Nighthawk-en og med testing samme sted med samme mobil, fikk jeg 143Mbps ned og 17Mbps opp. I det minste var det mye å tjene på nedlasting, men bare litt opp.

Selv om enheten har strøm, må batteriet ut for å velge best ytelse, eller best ytelse og rekkevidde. Hver gang man tar ut batteriet, selv om strømmen er i, tar den omstart. Irriterende. Det blir veldig mange omstarter, og jeg vet det er en test så det vil være langt flere enn under daglig bruk, men det er noe man skal være klar over.

Enheten krever omstart når man endrer ytelsesmodus.

Konklusjon

Netgears lille boks koster en god del, men skaper da også et lokalt nettverk med kjapp overføring med kabel, og enda kjappere 4G og 5G-hastigheter – bare ikke forvent mye kjappere opplasting. Det har alltid vært slik at operatørene er gjerrige på opplastingshastigheten på alt som ikke er synkront, som fiber. Lokalt fungerer den som en drøm med WiFi-støtte for den kjappeste standarden for effektiv fil-overføring mellom maskiner for større prosjekter.

Grensesnittet er enkelt å bruke, og kan berøres, men tilbake- og hjem-knappene burde lyst opp på kvelden. At den krever omstarter, med og uten batteri, er irriterende, men tvilsomt det største problemet om man bruker den rutinemessig til samme formål.

Kompakt og med batteri, men kombinasjonen 5G og WiFi 6e koster.
TEST: Hjemmekontor på boks – “Netgear M6 Pro”
Vi konkluderer
Netgear sin 5G-hjemmekontor i en liten kompakt boks koster en del penger, men man vil få kjappere 5G og man kan skape sitt eget LAN.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Enkel å sette opp
Kjapp 5G, kjapp WiFi, kjapp Ethernet
Kan brukes uten kabel
Skjerm med kjapt grensesnitt
Kompakt
-
Teit SIM-plassering
Noe dyr
Må ta omstart for endringer
8.2

Annonse