apple magsafe-batteri
Hodesettet bruker et batteri man putter i lomma og ser ut som iPhone MagSafe.

Annonse


Derfor skal Apples nye batteri puttes i lomma

Mark Gurman fortsetter med sine Apple-avsløringer.

Slik har Apple løst VR-batteriproblemet

Denne gang er det Apple-hodesettet som skal avsløres 5. juni sammen med xrOS, det nye operativsystemet som driver hodesettet med rundt to timer batterilevetid med det inkluderte batteriet (som magnetisk festes), og det er her det begynner å bli interessant.

Apple har nemlig valgt en løsning der data overføres via USB C-kabel, mens batteriet puttes i lomma – dette for å forbedre komforten. For å passe på at USB C-kabelen ikke faller ut vrir man den rundt med en spesial-løsning.

Ser ut som et MagSafe-batteri, tykkere enn iPhone

Lomme-batteriet, vi må innrømme det er en spesiell men potensielt smart løsning, ser ut som en iPhone MagSafe-batteripakke, og er per Gurman på størrelse med en iPhone, bare tykkere. Samme strøm-adapter som følger med MacBook Pro vil lade den.

Annonse


Batteripakken til hodesettet festes magnetisk til ved lading, og puttes i lomma med en USB C-kabel ved bruk.

Gurman tror som oss at Apple vil selge batteri-pakkene som tilbehør, slik at man kan se i mange timer. Om to timer er snitt-tid, en optimal en eller en med forsiktig bruk er usikkert. Uansett vil det spille en rolle hva man gjør, men med M2 og to 4K-skjermer er det både mye ytelse og høy oppløsning. Det koster energi.

I andre Apple-nyheter er det oppdaget tre nye Mac-er i desktop-serien. Dette er trolig en oppgradert iMac med M2. Fra før av er det ventet en MacBook Air 15 i sommer sammen med Beats Studio Buds+.

Annonse