netflix Dialogue Boost
"Dialogue Boost" høres ut som smart bruk av AI og noe vi håper alle strømme-tjenester vil tilby fremover.

Annonse


“Amazon Video” lanserer noe alle bør ha

Hvor mange ganger har du irritert deg over alt for lav dialog i film- og TV-produksjoner?

Dette plager alle

Hvorfor det har vært slik lenge er vi ikke sikre på, men faktum er at til tider kan være så vanskelig å høre hva karakterene sier, at man må aktivere tekst uansett om man har barn eller ikke. Amazon har som en av de første vi har hørt om, endelig gjort noe med det.

Dialogue Boost er tilgjengelig på alle enheter som støtter Prime Video-opplevelsen og tilbyr en funksjon som tidligere kun var tilgjengelig for kunder med avanserte kinosystemer, spesialisert lydutstyr eller utvalgte smart-TVer.

Amazon

“Dialogue Boost” er navnet på funksjonen tjenesten nettopp har annonsert. Selv om det er selvforklarende hva den løser, hvordan fungerer det? AI, selvsagt.

Det er to modus

Systemet jobber i bakgrunnen med å finne ut hvilke deler av dialogen som kanskje ødelegges av bakgrunnsmusikk og effekter. Deretter isoleres talemønstre og forsterker lyden som kommer ut av høyttalerne, og du trenger kanskje ikke lenger tekste innholdet, med eller uten barn.

Annonse


Funksjonen aktiveres når man spiller av en tittel. Bare besøk stedet der man endrer lyd- og undertekster og velg “English Dialogue Boost: Medium” eller “English Dialogue Boost: High.” Norsk tale er neppe støttet.

Titler som “Tom Clancy’s Jack Ryan,” “The Marvelous Mrs. Maisel,” og Harlem i tillegg til The Big Sick, Beautiful Boy, og Being the Ricardos har støtte. Flere får støtte senere.

Netflix sin førsteplass kan ryke også i Norge

Annonse