netflix i norge kan ryke fra førsteplassen
Disney+ tukter Netflix i Norge. I USA er Amazon Prime Video allerede større.

Annonse


Netflix sin førsteplass kan ryke også i Norge

Analytiker-tall peker i retning negativ utvikling for Netflix og Apple TV+.

Tror Disney+ kan tape tredjeplassen i USA

Ikke bare mistet Apple TV+ global markedsoppslutning i fjor, men veksten går nå også tregere i USA. Dette samtidig som Netflix har mistet 1.-plassen i Nord-Amerika. Det er nesten ikke vekst for Apples strømme-tjeneste med seks prosent av det amerikanske markedet. Samtidig så vokser andre, og det er selvsagt ikke bra for Apple.

Prime Video var fremdeles den største strømmetjenesten i USA i første kvartal. Paramount+ gikk forbi Apple TV+ etter et solid inntjeningskvartal, men følger fortsatt etter de større aktørene. Samtidig er Disney+ og HBO Max låst i en tett kamp om tredjeplassen, men etter å ha mistet abonnenter i første kvartal, kan Disney+ snart tape spurten.

JustWatch

For det er Amazon som dominerer i USA, per JustWatch sine oppdaterte tall som viser at grunnet svak utvikling, så er Apple TV+ på sisteplass:

  1. Amazon Prime Video: 21 prosent
  2. Netflix: 20 prosent
  3. Disney+: 15 prosent
  4. HBO Max: 14 prosent
  5. Hulu: 11 prosent
  6. Paramount +: 7 prosent
  7. Apple TV+: 6 prosent
  8. Andre: 6 prosent

OPPDATERT: Den gigantiske strømme-tjenesten lanseres 23. mai

Netflix kan miste førsteplassen til Disney+

Vi har også tall for Norge fra JustWatch, men merk at disse er fra fjerde kvartal 2022. Vi ser her at Netflix fremdeles er kongen, etterfulgt av Disney+ på en solid andreplass. Viaplay tok tredjeplassen vinteren i fjor og HBO Max er på fjerde. Prime Video er langt mindre i Norge enn i USA grunnet en mindre innholdskatalog.

Annonse


Som poengtert av JustWatch:

“Disney+ viser en utrolig vekst i 2022, og vokste mest med over tre prosent. HBO Max og Prime Video hopper også på trenden, hver med to prosent+ ved slutten av året. Endringen påvirker Sumo TV og Viaplay negativt mest, med henholdsvis minus en prosent og minus to prosent tap.”

Vi mangler Apple TV+-tall for Norge og har samtidig forespurt JustWatch for oppdaterte Norges-tall.

Dette er tallene for fjerde kvartal 2022. Bilde: JustWatch
Her er tallene fra januar til desember 2022. Bilde: JustWatch

Annonse