Withings Body Smart
Withings sin nye smartvekt er i salg nå til drøye tusen kroner.

Annonse


Den måler mye mer enn vekt

Det franske forbrukersleskapet Withings er aktuelle med en smart-vekt som gjør mer enn kun å måle kg.

Body Smart er inngangsmodellen til rundt tusenlappen

“Body Smart viser nøyaktig analyse av vekt og kroppssammensetning samt avanserte helsemålinger som hjertefrekvens, visceralt fett, metabolsk alder og basal metabolsk hastighet. Akkurat som Body Comp og Body Scan bygger den smarte personvekten på WITHINGS Precision TechnologyTM,” melder selskapet i pressemeldingen

Vekten støtter åtte brukere og har innebygde avanserte helse-målinger med “innsikt og rådgivning.” Body Smart er dessuten inngangsmodellen og er priset deretter.

Body Smart er tilgjengelig nå og koster 99,95 euro (rundt 1150 kroner). Body Compy i sort eller hvit med LCD-fargeskjerm er priset til 199,95 euro (rundt 2300 kroner) og lansere senere i år.

Annonse


Vekten støtter WiFi, Bluetooth med tilhørende app og har fargeskjerm.

Måler mer enn kg

Men hvordan klarer en vekt å hente ut så mye data? Per selskapet bruker de “flere frekvenser av bioelektrisk impedansanalyse (BIA), vektsensorer med høy presisjon og avanserte algoritmer, data som leveres til brukeren i form av innsikt og helseanalyser.”

De hevder også at “multifrekvens BIA gir nøyaktige, presise og konsistente vektmålinger opptil 50 gram og brukere får tilgang til avansert helseinnsikt ved å måle vitale tegn og vurdere helsestatus.” Men hva er BIA? Jo, enheten sender et svakt elektronisk signal gjennom kroppen som måler kroppsvevets motstand og reaktans til strømmen:

“Flere frekvenser gir et mer komplett og nøyaktig bilde av kropps-helsen og kan sammen med de avanserte algoritmene muliggjøre en dybdeanalyse av kroppssammensetning ved å måle avanserte kroppsmålinger som fett, muskelmasse, væskeinnhold og visceralt fett.”

Sistnevnte er av helsemessige årsaker smart å holde lavt, da dette er fett som omgir organene. Høy prosent av dette og man øker sjansen for hjertesykdommer og diabetes.

Dette er “BMR”

Vekten kan også måle BMR for første gang. BMR står for “Basal Metabolic Rate”. Selskapet forklarer at dette er antallet kalorier kroppen forbrenner i hvile, og det gir verdifull informasjon om brukerens generelle metabolske helse.

Videre mener selskapet at “BMR kan hjelpe brukeren bedre å forstå sin generelle helse og ta velinformerte beslutninger om kosthold og trening. Ved å sammenligne BMR med andre i samme aldersgruppe kan Body Smart også beregne metabolsk alder. Funksjonene vil bli gjort tilgjengelig via en automatisk oppdatering fra mai i år og utover.”

Annonse