playstation spilling fra skyen
Alt tyder på at Sony jobber med et stort sky-strømme-comeback, og en ny håndholdt kan bli sentral.

Annonse


Sonys spill-planer avslørt

Det ryktes Sony skal lansere en håndholdt spillkonsoll med Remote Play og nå kommer det informasjon som avslører at selskapet også ser på sky-strømming som veldig viktig. Det ser ut som at vi nå vet mye mer om hva Sony pønsker på.

Gir det ikke mer mening med en håndholdt som også kan sky-strømme?

For Sony søker nå 22 medarbeidere til “Future Technology Group.” Gruppen forsker som navnet tilsier på teknologi som krever enda mer utvikling for å komme i mål. De mener intet mindre enn at de er ledende innen sporten å få til konsoll-kvalitet på spill-strømming, uansett enhet. Det er store ord, men at Mike Cerny, mannen bak PS4 og PS5-maskinvaren har en rekke skyspilling-patenter under beltet, kan gi grunn til nervøsitet i Xbox-leiren.

I en av stillingsannonsene der selskapet søker “Director of Product Management for Cloud Gaming” ser de etter en “banebrytende innovatør innen spill-strømming? Da er du sannsynligvis enig i at spill-strømming er på vei til å bli en stor del av spillindustrien.”

Kan ha droppet Microsoft-samarbeid til fordel for eget prosjekt

I tillegg søkes det altså fem senior-utviklere, tre utviklere, to tekniske prosjekt-ledere, en teknisk skribent, fire pålitelighets-ingeniører i kombinasjon med en en sjef for dem, en devops-utvikler, en junior nettverks-utvikler, og… Ok, vi skal ikke fortsette å liste alle stillingene. Poenget er at Sony er i ferd med å ta sky-strømming mye mer seriøst.

Annonse


Selskapet har fra før (2021) av søkt sjef for maskinvare-utvikling, samt topp-eksperter innen spesial-designede Playstation-servere og personer som er eksperter på infrastruktur for sky-spilling og maskin-læring.

Sony og Microsoft var visstnok i 2019 enige om å bruke Azure-teknologi, men per 2021 var det ingen fremgang. Det kan hende at disse planene er vraket av Sony – det ser jo ut til at har valgt å gjøre sin egen greie.

Playstation Now ble innlemmet i nye Playstation Plus våren i fjor, og havnet derfor litt bakpå. Vi tipper Sony girer opp til en ny stor-satsing på spilling fra skyen nå. Spesielt nå som Google Stadia ikke er en konkurrent.

Annonse