usb skadevare farlige offentlige kabler
Denne kabelen, fra 2017, inneholder både mikrofon og GPS-sporer. Nå advarer FBI mot bruk av offentlige USB-ladere da de kan inneholde skadevare. Bilde: @_MG_/Twitter

Annonse


FBI advarer mot offentlige USB-kabler

FBI Denver advarer på Twitter mot å bruke USB lade-stasjoner på flyplasser, hoteller og kjøpesenter.

“Ta med egen lader”

“Kriminelle har funnet måter å bruke offentlige USB-porter for å mate skadevare og overvåkning-programvare inn i enheter,” heter det “The United States Federal Bureau of Investigation” kontor i Denver, Colorado. Nå oppmuntrer de publikum til å bruke egne ladere og USB kabler, og eventuelt lader med et tradisjonelt støpsel i stedet.

FBI advarer også mot bruk av åpne WiFi-nett ved bruk av bank-tjenester og nett-handel, i tillegg til de vanlige advarslene mot ikke å åpne e-post-vedlegg man ikke forventer er på vei, bruke sikre passord – slike ting.

USB spion-kabler er ikke nytt

Det er ikke noe nytt med USB-kabler som skjuler mer enn kun lade-teknologien, men det er nytt at FBI nå fraråder den amerikanske befolkningen å bruke offentlige lade-løsninger med USB. Trolig har de sett flere episoder der personinformasjon harr blitt stjålet, eller vært i fare for det.

Apples iPhone og Mac har en USB-sikkerhetsfunksjon som forhindrer at Lightning-porten brukes til dataoverføringsformål når det har gått mer enn en time siden enheten ble låst opp, men dette forhindrer ikke installasjon av skadelig programvare hvis du aktivt bruker enheten og kobler til en offentlig inngang.

MacRumors

Denne kabelen, oppdaget og dissekert i 2017, har både skjult mikrofon og GPS-tracker. Kort oppsummert er teknologien enda farligere i 2023, og det vil ikke være noe problem å skjule skadelig vare i en slik enhet som aktiveres og installeres på maskinen i det man tror man lader.

Annonse