derfor lagde apple music classical
Apple Music Classical finnes kun til iPhone. En Android-app lanseres snart.

Annonse


“Derfor lagde vi ny app”

I går kveld lanserte Apple iOS 16.4 og oppdaterte alle sine andre operativsystem. I dag morges ble Apple Music Classical gjort tilgjengelig i Norge etter snik-lanseringer i visse regioner.

Men hvorfor en dedikert app?

Men hvorfor er det slik at Apple, som har mye viktig å gjøre med mange store produkter, har valgt å bruke tiden på en dedikert app kun for klassisk musikk? Hvorfor ikke dedikerte apper for hver eneste sjanger?

Selskapet føler selv de må forklare hvorfor, og har derfor lastet opp et hjelpe-dokument som beskriver hvorfor, hva er mulig og hva den ikke kan.

Apple forklarer:

“Klassisk musikk er annerledes. Det er lengre og mer detaljerte titler, flere artister for hvert verk, og hundrevis av innspillinger av kjente stykker. Apple Music Classical-appen er utviklet for å støtte den komplekse datastrukturen til klassisk musikk.”

Annonse


Du har sikkert merket, som oss, at det var vanskelig å finne nøyaktig den innspillingen man ønsker i Apple Music, så det gir mening.

Du må være klar over dette

Apple nevner også to ting om tilgjengelighet og nedlasting som er verdt å vite. Det er nemlig ikke mulig å laste ned musikk i Apple Music Classical: i stedet må du bruke Apple Music-appen for å laste ned låter, album og spillelister som er lagt til i Apple Music Classical-biblioteket. Du vil også legge merke til at klassisk musikk som er lagt til i Apple Music, dukker opp i den nye appen.

Det går også andre veien: album, spillelister og låter som legges til Apple Music Classical-biblioteket kan nås på alle enheter med Apple Music-appen, men merk at “opptak, verk og komponister ikke finnes i Apple Music og kan kun nås fra Apple Music Classical-appen.”

Tilfeldig avspilling i Apple Music Classical er ikke mulig.

Dette melder Apple om den nye appen:

  • Verdens største katalog for klassisk musikk med over 5 millioner musikkstykker og verk fra nye utgivelser til mesterverk
  • Tusenvis av eksklusive album
  • Muligheten til å søke etter komponist, verk, dirigent eller til og med katalognummer og finne bestemte opptak med en gang
  • Den høyeste lydkvaliteten (opptil 192 kHz / 24 bit Hi-Res Lossless) og tusenvis av opptak med omsluttende romtilpasset lyd
  • Fullstendige og nøyaktige metadata, så du vet nøyaktig hvilket verk og hvilken artist som spilles
  • Tusenvis av redaksjonelle merknader, inkludert biografier for komponister, beskrivelser av store verk og mer

Annonse