nkom mener mobil er for dyrt i norge
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener at mobil-abonnement i Norge er for dyrt sammenlignet med nabolandene våre, og at markedet må reguleres.

Annonse


“Du betaler for mye”

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har analysert mobil-markedet og mener det er for dyrt å bruke mobil i Norge.

“Behov for regulering”

Nkom konkluderer rett og slett at det “fremdeles er behov for å regulere mobilmarkedet.”

— Telenor har fremdeles en sterk markedsstilling i Norge, og ingen andre mobiltilbydere i Norge eller i våre naboland, har like god inntjening per kunde som Telenor i Norge, sier Inger Vollstad som er seksjonssjef i Nkom.

Nkom understreker at de som myndighet skal sørge for at norske forbrukere får gode og rimelige mobiltjenester. Det viktigste målet for reguleringen i mobilmarkedet er å legge til rette for et tredje konkurransedyktig mobilnett som kan utfordre de to etablerte netteierene Telenor og Telia. 

Nkom

Derfor velger mange Telenor

Nkom sier at norske forbrukere er opptatt av dekning når de velger operatør. Nkoms undersøkelser avslører at Telenors kunder er enda mer opptatt av dette enn andre kunder.

Annonse


“De har sterke preferanser for Telenors nett som gjør at svært mange ikke ønsker å bytte”, heter det i pressemeldingen.

— For å legge til rette for valgmuligheter og rimelige priser for mobilkunder, har Nkom ilagt Telenor forpliktelser til å gi tilgang til sitt nett. På den måten kan utfordrere som selv ikke har eget mobilnett, tilby mobiltjenester og bidra til konkurranse i sluttbrukermarkedet, sier Inger Vollstad, seksjonssjef i Nkom.

Annonse