huawei sporet besøkende på mwc
Huawei skal ha sporet sine inviterte på MWC. Nå kan de ha brutt GDPR-lovverket.

Annonse


Dette fant han på innsiden av Huawei-brikken

Huawei skal ha sporet inviterte på Mobile World Congress 2023.

Brikken er for sporing

Journalister og andre som ønsket å snakke med Huawei under mobil-eventet i Barcelona får ofte besøkskort for tilgang til låste stedet på messeområdet. Så også for Huawei, men med en vri.

For i tillegg til kortet fulgte det med en liten brikke.

Dette skrev Huawei

Nokias “Senior Vice President” i Europa, Rolf Werner, valgte å åpne den lille brikken etter at han glemte å levere den tilbake etter møtet. Det han så på innsiden kan potensielt brukes til sporing.

Annonse


Kortet som de inviterte også fikk bekrefter egentlig det hele:

“Vi bruker RFID- og Bluetooth-teknologi for å samle sveipetiden til dette Huawei-kortet ved inngangen til Huaweis utstillingsområde, sanntidsinformasjon om plassering og oppholdstidsinformasjonen til Huawei-kortholderen innenfor Huaweis utstillingsområde.

Slik informasjon vil bli samlet inn og behandles kun med det formål å analysere de overordnede interessene til våre inviterte i produktene våre for å forbedre tjenestekvaliteten vår. Vi vil beskytte slik informasjon i henhold til våre retningslinjer for personvern.”

Hvordan Huawei klarer å begrense sporingen til å gjelde innenfor messeområdet er usikkert da rekkevidden for sporing kan være opp til 70 meter.

MWC undersøker

GDPR-lovverket i EU sier at man ikke kan spore individer uten å gjøre dem oppmerksomme på at så skjer og hva som samles. Om informasjonen på baksiden av kortet er nok, er for tidlig å si.

Uansett sier messe-arrangørene at de tar saken alvorlig og at de undersøker ytterligere.