Hyundai kona andre generasjon
Hyundai har avslørt nye Kona, men priser og lanseringsdato er ikke kjent enda.

Annonse


Dette er den nye generasjonen

Hyundai har avslørt andre generasjon Kona.

Nesten 500 km rekkevidde

“Helt nye Kona Electric får en estimert rekkevidde på 490 kilometer (WLTP) med den store batteripakken på 65,4 kWt.” Slik åpner produsenten pressemeldingen.

KONA har også en rekke smarte og avanserte kjøreassistentsystemer med Hyundai SmartSense. Dette inkluderer nivå 2-autonomi gjennom HDA 2, kollisjonsunngåelse (FCA), blindsonemonitor (BVM), smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) og førerstatusovervåkning (DSM). 

Hyundai

Priser og lanseringe er enda ikke kjent, men det aller mest om bilen er nå avslørt.

Bagasjerommet har plass til 466 liter. Frunken byr på 27 liter.

“Andre generasjon Hyundai Kona er designet med utgangspunkt i den elektriske versjonen, og byr på en stor bredde av drivlinjer. I Norge er det helelektriske KONA Electric som gjelder, og bilen er en viktig del av Hyundais elbilstrategi som vil gi 11 nye helelektriske modeller innen 2030,” forklares det.

Annonse


Større enn forgjengeren

Hva er så nytt? Selskapet lister opp “Blant de mange oppgraderingene i den nye bilen finner vi “to store 12,3’’ skjermer, digital nøkkel, full OTA-støtte og det nye brukergrensesnittet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).”

Sammenlignet med forrige generasjon KONA, har det nye modellen vokst kraftig. Lengden er økt med over 150 mm til 4 355 mm, mens akselavstanden er økt med 60 mm til 2 660 mm. Den nye modellen er 1 825 mm bred, og høyden har økt med 20 mm til 1 575 mm. 

Hyundai
“Bilens head-up display sørger for en 12’’ projeksjon på frontruten. Dermed har man alltid relevant informasjon tilgjengelig uten å måtte ta blikket av veien. Med e-Active lyddesign får man en virtuell elbillyd som skaper en enda mer engasjerende kjøreopplevelse.”

Flere funksjoner:

  • Frunk
  • Aktive luftspjeld
  • V2L-uttak
  • Head-up display
  • Enpedalskjøring med i-PEDAL
  • Smart regenerering
  • E-Active lyddesign
  • Eco-pakke

Kjørerhjelp-egenskaper per pressemeldingen

“Med førerstatusovervåkning (DSM) benytter bilen et integrert kamera for å analysere sjåførens ansikt, og om den oppdager at man er trøtt eller uoppmerksom, vil bilen advare og ved behov gripe inn. Smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) gir parkering lekende lett. Bilen kan fjernstyres via knappene på nøkkelen uten at man selv sitter i den. 

Blindsonemonitoren (BVM) gir en helt ny opplevelse når man skifter fil. Ved å blink til en av sidene, aktiverer man et kamera som viser blindsonen i instrumentpanelet. Systemet er også aktivt, som vil si at det kan gi advarsel og gripe inn om en kollisjon er sannsynlig. 

Smarte systemer som FCA 2.0 bidrar til kollisjonssikkerheten fremover, ved å både by på unngående styring, nødbremse, kryssovervåkning og mer. 

HDA 2 lar bilen følge filen, skifte fil, tilpasse farten og holde trygg avstand til trafikken foran. Systemet byr dermed på nivå 2-autonomi.”

Annonse