meta ar
Under et møte avslørte Meta hva de deres VR og AR-strategi er frem til 2027. Bilde: Meta

Annonse


Metas nye produkter frem til 2027 avslørt

Eksklusiv informasjon delt med The Verge avslører Meta sine store VR/AR-planer for de neste fire årene.

Meta, som Apple, venter

Strategien ble avslørt under et internt møte. Oppsummert er det snakk om tre nye VR/AR-hodesett, en avansert smartklokke og ikke minst AR-briller. Sistnevnte er visstnok ikke klare før i 2027 (selv om medarbeidere skal få tilgang neste år), noe som høres korrekt ut om Meta, som Apple, ikke ønsker å gjøre som Xiaomi. Teknologien er rett og slett ikke klar enda, hverken i størrelse eller batterilevetid.

Når teknologien har kommet langt nok, forventer Mark Zuckerberg at at briller som plasserer informasjon på den virkelige verden, blir like populært som mobiler. Det er det vanskelig å være uenig i.

Meta har solgt nesten 20 millioner Quest-hodesett – snart kommer tredje generasjon

Det foreligger også informasjon om 2023 og Quest 3 (kodenavn “Stinson”). Det nye hodesettet kommer selvsagt senere i år, blir to ganger tynnere og minst to ganger kraftigere. Prisen ventes å ligge litt over Quest 2 som koster fra 5500 kroner.

Annonse


I motsetning til Quest 1 og 2 blir fokuset i økende grad AR takket være front-kameraer som henter inn sanntids-video fra den virkelige verden.

For å sikre trygghet har Meta utviklet et “Smart Guardian”-system, og kameraene er gode nok til at man “kan se perfekt rundt seg. Man kan plassere ankere på ting og på skrivebordet. Du kan drikke kaffe. Du kan være der inne mye lenger,” forklarte Mark Rabkin, selskapets “vice president” for VR. Samme mann avslørte at det lanseres 41 nye apper og spill for Quest 3 og at det neste år lanseres et rimeligere hodesett for forbrukere døpt “Ventura.”

Noe snakk om Quest Pro var det ikke. Trolig vurderer Meta hva neste steg er for proff-hodesettet som ble kritisk mottatt av teknologi-pressen.

AR-brillene har vært under utvikling i over åtte år

Meta har visstnok satt tusenvis av medarbeidere på dette prosjektet for ekte AR-briller som selskapet håper debuterer i 2027 med håndledd-kontrollere.

Målet for de store teknologi-selskapene, inkludert Meta, er at eierne har på seg brillene gjennom hele dagen og at de på mange måter erstatter mobilen. Spør du oss er det vanskelig å ikke se for seg en slik fremtid – det er bare det at det vil ta lenger tid enn hva mange trodde for et par år siden.

Andre generasjon Ray-Ban-briller med Metas kameraer lanseres høsten i år. Om to år følger selskapet opp med tredje generasjon slike briller med en søker som viser tekstmeldinger, oversettelse av tekst og scanning av QR-koder.

Meta utvikler også en smartklokke for lansering i 2025 som skal styre brillene som kommer samme år. Metas plan for å tjene penger på bruken er selvsagt annonse-visninger.

Annonse