apple og ar-briller
Kanskje skal vi være glade for at AR-briller som faktisk er et par briller, er mange år unna lansering.

Annonse


Vi er ikke klare for dette, og det er ikke Apple heller – KOMMENTAR

For de av oss som håper på en lansering av Apples AR-briller om et par år, er Xiaomis “Wireless AR Smart Glasses” beviset på at det ikke vil skje på mange år.

30 minutter batterilevetid…

For jeg tviler veldig på at Apple kommer til å lansere noe lignende.

Jeg mener, som 9To5Mac i deres leder i dag, at California-selskapet ikke kommer til å lansere noe som ser ut som et par “3D”-briller fra midten av 2000-tallet. For det er selskapet altfor interesserte i design og, tør vi mene det, mote.

Først og fremst er det et problem med 30 minutter batterilevetid, og for det andre… se på dem! De er små sammenlignet med VR-hodesett, men de ser ikke på noen måte ut som et par briller.

Ben Lovejoy, redaktør, 9To5Mac

Betyr det at vi se ned på Xiaomi og deres AR-briller? Nei, på ingen måte: det er viktig at noen er først.

Annonse


Faktum er at Apple alltid står på sidelinjen og ser alle gjør feilsteg i nye kategorier, for så å komme på banen med et raffinert produkt som gjør færre ting, men gjør de elementære tingene bedre enn konkurrentene før dem. Feigt? Kanskje, men det har vist seg å være veien til suksess.

Trond Bie, redaktør, ITavisen
Slalåm-briller fra 1980. Dessverre for Xiaomi er 90-tallet greia nå.

Xiaomi avslører hvor vi ikke er

Det er viktig at andre selskap som ønsker å være først, er nettopp det.

Ikke bare for å gi oss mer konkrete muligheter til å drømme om en spennende fremtid, men også se mer sobert på hva som er mulig per februar 2023, og ikke ville fantasier om “ekte AI-er”, at el-transport er best i alle sammenheng eller at et par AR-briller er klare til å ta over for smartmobiler neste år.

Jeg har som alle andre rapportert rykte-saker om Apples AR-briller, altså ikke et kombinert VR/AR-hodesett, men et par vanlige briller (evt. solbriller) som plasserer digital-informasjon, objekter og underholdning over den virkelige verdenen.

“Hvorfor ser du på meg? Dette er briller!”

Ønsker vi oss egentlig dette?

Jeg ønsker som mange andre at det skal skje nå. Så fort som mulig, og helst at det allerede hadde skjedd i fjor. Når dette blir mulig vil det atter en gang endre alt for menneskeheten. For det bedre? Det er jeg langt mer skeptisk til.

Men vi snakker her om et selskap, Apple, som ikke en gang har bevist hva de kan med AR selv om de har snakket opp teknologien i mange år.

Tim Cooks selskap har ikke en gang bevist de kan VR, et segment som har vært ledet av Meta med Quest-serien hodesett, men som snublet ut med Pro og som var for tidlige med “re-brandingen” før de fant “killer-apps” og spill.

Det er derfor Apples årlige utviklerkonferanse, WWDC i juni, blir så spennende: ryktene peker i den retning at de skal vise oss glimt av en verden der smartmobilen ikke er like viktig. Men husk: det blir bare et mindre glimt, og det i form av et VR/AR-hodesett som trolig er myntet på utviklere og med en pris på minst 30 000 kroner og selv da vil batterilevetiden være svak. Ryktene skal ha det til at selv nå så er ikke Apple fornøyde med ytelsen.

Fremtiden kommer senere enn noen ønsker, men det er kanskje det beste.

Vi kommer ikke til å se ned på en dings av aluminium, brikker og skjerm, men i stedet se ut som vi er konstant bortreiste selv om vi ser på andre. Hva er verst?

Trond Bie, redaktør, ITavisen

Annonse