Tesla model 3
Mange Tesla FSD-testere i USA har fått beskjed om at bilene kan gjøre større feil.

Annonse


Tesla “tilbakekaller” over 350 000 biler fordi de kan krasje

I en dramatisk vending for Tesla sin “Full Self-Driving” som er i beta, har selskapet valgt å tilbakekalle mange biler i USA.

Over 350 000 biler er utrygge med FSD beta

Det er snakk om 362 758 biler som har testet Teslas selvkjørende system i en testversjon. Tilbakekallingen ble annonsert på nettsiden til “National Highway Traffic Safety Administration.”

Dette er altså biler som har installert FSD Beta, eller som venter på installasjon av programvaren.

Tesla melder følgende:

Annonse


“Selv om Tesla ikke er enige med analysen, bestemte Tesla den 7. februar 2023 om å organisere en frivillig tilbakekalling for å være ekstra forsiktige.”

Følgende modeller er berørt:

Dette kan skje

Problemet gjelder blant annet kryss som forklart av NHTSA:

“FSD Beta-systemet kan tillate kjøretøyet å opptre utrygt i forhold til veikryss, for eksempel å kjøre rett gjennom et veikryss i et kjørefelt med kun mulighet for å ta en vei, kjøre inn i et stoppskiltkontrollert kryss uten å stoppe helt, eller fortsette inn i et veikryss ved et gult trafikksignal uten tilbørlig aktsomhet.”

Det er mer:

“I tillegg kan systemet reagere utilstrekkelig på endringer i angitte fartsgrenser eller ikke i tilstrekkelig grad ta hensyn til førerens justering av kjøretøyets hastighet for å overskride fastsatte fartsgrenser.”

NHTSA avslører at Tesla skal lansere en OTA-oppdatering gratis. De som eier en berørt bil i USA skal få tilsendt et brev som selskapet skal sende ut innen 15. april i år.

Tesla har gjentatte ganger utsatt lanseringen av selvkjøringsfunksjonen i USA, inkludert beta-testingen som nylig åpnet for flere testere.