dette er galaxy s23 ultra med 200MP-sensor
S23 Ultra som lekket av Nieuwemobiel. Bilde: nieuwemobiel.nl

Annonse


Hevder den nye brikken nærmest er foto-magi

I forkant av lanseringen av Galaxy S23-serien (og nye laptoper) 1. februar, har selskapet annonsert sitt 200MP-kamera.

Oppdatert,

Rettet skrive- og format-feil.

Nærmest ingen kamera-“bump”

Det har i måneder vært ryktet en ny 200MP-brikke til S23 Ultra, og nå er den altså offisiell.

Annonse


“Isocell HP2” er navnet på sensoren med 0,6-micrometer (μm) i et 1/1.3” optisk format – denne sensor-størrelsen er utbredt brukt i 108MP-sensorer.

Samsung poengterer at dette gjør det mulig å designe mobiler uten at kamera-systemet stikker for mye ut.

Masse-produksjonen har naturlig nok startet.

Samsung forklarer:

“Ved bruk i svakt-opplyste scener endres sensoren enten til en 1,2 μm 50 MP eller 2,4 μm 12,5 MP-bildesensor ved å binde fire til 16 nabopiksler.

For 8K-video, omtrent ved 33MP, bytter HP2 til 1,2μm 50MP-modus for å minimere beskjæring og fange mer av scenen,” forklarer Samsung i pressemeldingen, og fortsetter:

“Å filme 8K med 30 bilder per sekund (FPS) og et bredt synsfelt sammen med større pikselstørrelse kan produsere skarpe cinematiske videoer.”

Kraftigere farger om det er for mye lys

Samsung sier også at HP2-sensoren sørger for å gjøre bildene mindre utvaskede når man ta bilder i en scene med mye lys. Når lyskildene er svake har sensoren en auto-fokus-teknologi som heter “Super QPD”.

Med “SQPD” bruker sensoren samtlige 200 millioner piksler:

“Den store mengden fokuseringsmidler er gruppert av fire tilstøtende piksler for å gjenkjenne både horisontale og vertikale mønsterendringer som gir raskere og mer nøyaktig autofokusering. Ved å utnytte de rike mønsterdataene sammen med det store antallet referansepunkter, er den nye sensoren i stand til kjapp autofokus, selv i et svakt opplyst miljø.”

HDR er også forbedret med en DSG-funksjon “som for første gang i 50MP-modus nytter to separate konverteringsverdier til det analoge signalet mottatt på pikselnivå. I tillegg lar Smart-ISO Pro, en HDR-løsning som slår sammen ulike nivåer av ISO-avlesninger fra en enkelt eksponering, kameraet ta 12,5 MP-bilder og 4K ved 60 FPS HDR-video.”

Annonse