AMD Radeon RX 6600
RX 6000-eiere bør holde seg til driveren lansert før 22.11.2.

Annonse


“Dette er galskap: skjermkortet ødelagt av driver”

Etter at AMD bekreftet det er store varmeproblemer med visse RX 7000-skjermkort dukker det opp rapporter om en skummel driver.

Er det slik at denne driveren ødelegger RX 6000-kort?

Det rapporteres nå at den Microsoft-godkjente driveren 22.11.2 (lansert 1. desember) rett og slett fysisk kan herpe RX 6000-skjermkort som er langt mer utbredt enn ferske RX 7000.

Det er igjen en tysk ekspert, denne gang YouTube-kanalen “KrisFix-Germany”, som advarer mot at “AMD-kort dør og vi trenger din hjelp.”

I tittelen på videoen er spørsmålet om dette faktisk stemmer. Foreløpig vet de ikke, og skal undersøke situasjonen nærmere.

Annonse


En tese er at AMD presser kortene for hardt med de nye driverne for å gi eierne gratis ytelses-forbedringer.

Opplever du flimring kan dette være en midlertidig løsning

En Reddit-skriver at “dette er galskap: mitt RX 6900 XT døde nettopp, og omkring en dag etter at jeg installerte den nyeste driveren.”

Flere brukere i samme tråd klager også på skjerm-flimring og at bildet går i svart.

En løsning for det, som ITavisen ikke kan gå god for og som du gjør på eget ansvar, er å bruke denne Nvidia-register “hacken.” Register-endringen deaktiverer “Multiplane-overlay”, ofte referret til som “MPO”.

“MPO” er en funksjon som gjør det mulig å kjøre programmer og spill i mindre vinduer, men få ytelseseffekten av fullskjerm-visning.

Usikkert hva som egentlig skjer

Skjermkort og driverne til dem er avanserte greier (Nvidia drivere har over 25 millioner kodelinjer), så å bekrefte at det er nettopp denne driveren kan umulig gjøres enda, men det kan være lurt å ikke oppgradere til man finner ut hva som egentlig skjer.

Har du den nye driveren installert kan du installere den forrige driveren.

Annonse